Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

OPKO tarttuu ympäristökysymykseen

 

Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO) nostaa keskusteluun ympäristökysymyksen pian alkavalla yliopistokiertueella. Lokakuun aikana yliopistoilla järjestettävässä keskustelutilaisuussarjassa pureudutaan muun muassa eri maailmankuvien ratkaisuihin ympäristöongelmissa.

– Ympäristökysymys on ajankohtainen aihe, joka vaikuttaa jokaisen ihmisen elämään tavalla tai toisella. Haluamme kristittyinä osallistua keskusteluun, kommentoi Turun OPKO:n opiskelijatyöntekijä Mikko Paavola.

Alustajina tilaisuuksissa on Helsingin yliopiston riistanhoitotieteen dosentti, MMT Lennart Saari sekä eri paikkakunnilla vaihtuvat keskustelijat. Saari argumentoi aihetta kristillisen maailmankuvan pohjalta.

Saari on hiljattain julkaissut teoksen Haavoitettu planeetta, jossa hän käsittelee luonnonsuojelun ja kristillisen maailmankuvan suhdetta. Hänen mielestään on aiheellista kysyä: koska tiede ja teknologia eivät ole ainakaan vielä ratkaisseet ympäristöongelmia, voisiko uskonnolla olla annettavaa keskusteluun?

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Hyvän keskustelun aikaan saamiseksi olemme halunneet tilaisuuksiin myös vastakkaisen näkökulman, kertoo OPKO:n tiedottaja Sari Nuutinen.

Turussa tilaisuus järjestetään OPKO:n ja Turun Yliopiston Ylioppilaskunnan Ympäristövaliokunnan yhteistyönä.
Paavolan ja Nuutisen mukaan yliopistoilla on näytetty vihreää valoa OPKO:n aloitteeseen tilaisuuksien suhteen.

– Kritiikkiä ei ole kuulunut. Tulossa on kuitenkin kaikille avoimia akateemisia luentoja, Paavola toteaa.

 

Tarkista kiertueaikataulu tästä