Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nokia Mission pastori: Koiviston erottaminen ei tarkoita liikkeen loppua

 

Nokia Missiossa juhlittiin viime vuonna uuden toimitilan avaamista Tampereen keskustassa sijaitsevaan tanssipaikka Hepokattiin.

KUUNTELE KLIPPI. Markku Koiviston erottaminen tehtävistään Nokia Mission palveluksesta kuohuttaa mediaa. Liikkeestä toivotaan hienotunteista suhtautumista tilanteeseen.

– Toivomme, että tiedotusvälineet pysyttelisivät antamamme tiedotteen sisällössä ja, että tarpeetonta asian repimistä vältettäisiin, kertoo Nokia Mission pastoritiimiin kuuluva Timo Aro-Heinilä.

Liikkeen jäsenten reaktioista Aro-Heinilä ei vielä ole saanut käsitystä.

– Seurakuntalaisten reaktioista on vielä liian aikaista sanoa mitään. Muutaman tekstiviestin olen saanut joiltakin yhteistyötahoilta. Viesteissä on ollut myötätuntoa, tukea ja surua. Minkäänlaista katkeruutta tai kaunaa ei ole ilmennyt, Aro-Heinilä kertoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Aro-Heinilän mukaan Markku Koiviston eroaminen liikkeestä ei tarkoita liikkeen loppua.

– Me emme seiso yhden miehen varassa vaan Jumalan ja hänen sanansa varassa. Se on meidän vuorilinnamme.

Nokia Mission eilisiltaisessa tiedotteessa kerrottiin myös muista muutoksista liikkeen toiminnassa. Aro-Heinilän mukaan kyse on lähinnä kirkkokunnan ja Nokia Missio yhdistyksen tehtävänjaon selkiyttämisestä.

– Tarkoituksena on, että kirkkokuntamme omine paikallisseurakuntineen voisi keskittyä enemmän juuri seurakuntatyöhön ja Nokia Missio ry puolestaan voisi panostaa entistä enemmän lähetystyöhön, Aro-Heinilä selventää.

– Tässä tilanteessa haluan välittää suurelle yleisölle tällaiset terveiset: Miettikää ja tutkikaa itseänne. Mihin teidän toivonne ja turvanne tässä elämässä perustuu?

Nokia Missio sai alkunsa 1990-luvun alussa, kun Nokian seurakunnassa alettiin pitää karismaattisia iltatilaisuuksia tuolloin kirkkoherrana toimineen Koiviston johdolla. Liike järjestäytyi kirkkokunnaksi vuonna 2008.

Laaja juttu Nokia Mission tulevaisuudesta Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina kello 9-10, uusinta klo 13-14 ja yöllä 01-02.

Kuuntele, kuinka Timo Aro-Heinilä perustelee Nokia Mission päätöstä vapauttaa Markku Koivisto tehtävistään (Toimittaja AP Kaipiainen Radio Dei 30.8.):