Noidasta Jeesuksen omaksi

 
Taru Häkkinen

Taru Häkkinen. KUVA: Ali Niemelä

Lappeenrantalaisen Taru Häkkisen syöksykierre alkoi koulukiusaamisesta. Okkultistiset harrastukset vetivät hänet pimeyden syvyyksiin, mutta Jeesus vapautti hänet.

Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa haastateltu kaunis nuori Taru Häkkinen syntyi romani-isän ja valtaväestöön kuuluvan äidin perheeseen.

– Minua kiusattiin koulussa ylipainoni ja taustani vuoksi.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Taru yritti selviytyä rakentamalla kovan kuoren ympärilleen, ja hänestä tuli koulun kovin häirikkö. Nuoren naisen elämään hiipi huonoja ihmissuhteita ja päihteitä, ja kuten hän itse sanoo, ”pimeitä juttuja”, sisältäen satanismia ja noituutta.

– Toimin demonisista voimista käsin, pystyin tekemään asioita, jotka olivat Saatanasta. Sain nimen ”Noita”. Ajattelin itse, että enkeli- ja tarot-kortit olisivat hyvästä lähteestä. Tajusin lopulta kuitenkin, että ne ovat pimeydestä.

Sirpaleista ehjäksi

Tarun kotona alkoi tapahtua outoja asioita.

– Se oli sellaista ilkivallan tekoa. Eräänä yönä kohtasin Pahan kasvoista kasvoihin.

 

”Tänään olen henkivalloista vapaa.”

Taru sai monia diagnooseja ja meni psykoosiin, mutta Jumala osoitti rakkautensa syvimmässä ahdingossa.

– Jos Jeesus ei olisi ilmestynyt, olisin varmaankin tappanut itseni, koska oli niin hirveä olo. Pyysin Jumalaa, että auta minut pois täältä pimeydestä, en jaksa enää. Hän lähetti elämääni sukulaistytön, joka oli uskossa ja alkoi käydä kotonani. Ryhdyimme rukoilemaan yhdessä. Sukulaiseni kysyi, haluaisinko tehdä ratkaisun Jumalan puoleen. Niin sitten otin Jeesuksen vastaan joulukuussa 2016.

Taru kertoo, että henkivalloista irtautumiseen meni kuitenkin useita kuukausia.

– Demoniset henget yrittivät päästä takaisin huoneeseen, mistä ne olivat lähteneet. Jumala puhui minulle, että tulee ne seitsemän pahempaa. Se oli hengellistä sodankäyntiä, jonka koin Jumalan sallivan minulle, jotta uskoni koeteltiin. Niissä hetkissä opin taistelemaan Jeesuksen kanssa.

– Tänään olen henkivalloista vapaa ja tiedän, että Jeesuksen voima on kaikkien niiden yläpuolella. Kun sain uuden elämän Kristuksessa, olen sen jälkeen halunnut vain todistaa Hänestä, rististä ja anteeksiannosta.

Kokemusasiantuntija ja rinnallakulkija

Taru kokee tärkeäksi varoittaa muita okkultistisista asioista.

– Tein Facebookiin aiheesta videon, ja eräs henkilö, joka oli mennyt henkiparannushoitoihin, otti yhteyttä. Sain keskustella ja rukoilla hänen kanssaan.

– Jumala on lähettänyt minut rukoilemaan ja palvelemaan Hänen Hengessään. Erityisesti naiset ovat sydämelläni. Haluan tukea heitä ja kulkea rinnalla.

Taru iloitsee, kun voi samalla puhua ihmisille evankeliumista ja Jeesuksesta. Häntä harmittaa, että psyykkisesti sairastuneille tarjotaan usein vain lääkkeitä ja turrutetaan niillä pelko ja ahdistus, mutta kärsivät ihmiset eivät saa todellista sisäistä kohtaamista, mikä voisi vapauttaa.

Raamatun lupaukset ovat Tarulle henkilökohtaisesti totta ja omakohtaisesti koettua. Lempisanat löytyvät Psalmista 34: Minä etsin Herraa, ja hän vastasi minulle. Hän vapautti minut kaikista peloistani

– Tässä on kurja joka huusi, ja Herra kuuli ja pelasti hänet kaikista ahdistuksista.

Teksti: Marja Salminen, Ali Niemelän ja Lauri Johanssonin haastattelun pohjalta

** Kuuntele Taru Häkkisen haastattelu Radio Dein Ex-Criminals -ohjelmassa ti 25.6. klo 22.05, uusintana la 8.6. klo 24.00 tai su 30.6. klo 16.05. Kaikki sarjan jaksot löytyvät myös Dei Plussasta.

** Taru Häkkisen haastattelu on alun perin julkaistu radiotyön ystävien Aalloilla-lehdessä 2/2024. Tilaa itsellesi lehdestä näytenumero.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)