Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Nigerian sotilaat murhaavat kristittyjä

 

Nigerian kansallinen kirkko Abujassa. KUVA:Chippla Vandu

Nigeriassa on pelkästään parina viime kuukautena tapettu jo ainakin yli sata kristittyä. Surmat ovat tapahtuneet kristittyjen etelän ja muslimien pohjoisen välisellä vyöhykkeellä, missä asuu paljon molempia. Jännitteet ovat vähän väliä puhjenneet jommankumman ryhmän väkivallaksi.

Compass Direct Newsin (CDN) raportoimissa veriteoissa tappajat ovat olleet muslimeja ja osa heistä on todistetusti ollut aseistettuja armeijan sotilaita.. Esimerkiksi Vwang Kogotin kylässä Nigerian Plateaun osavaltiossa murhattiin 9. syyskuuta illalla 14 ihmistä.

– Kuulimme laukauksia ja huomasimme niiden tulevan naapuritalosta. Juoksimme katsomaan, ja näimme sotilaan talon ovella valmiina ampumaan, jos joku olisi tullut lähelle, ja estämässä ketään yrittämästä talosta pakoon. Emme voineet mitään, koska sotilaita oli talolla monta ja he ampuivat umpimähkään, kyläläinen Markus Mamba kertoi CDN:lle.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

– Kun sotilaat ja muslimit olivat lähteneet, ryntäsimme katsomaan tuhoa. Löysimme 14 tapettua ihmistä, ja yksi heistä oli odottava äiti, joten kuolleita oli oikeastaan 15. Näimme, että uhreilla oli haavoja luodeista ja viidakkoveitsistä.

Rikosilmoitukset
jäävät tutkimatta

Samassa kylässä oli tapettu kristittyjä jo aiemmin tänä vuonna. Kristus-kirkon pastori Dachung Dagai on ilmoittanut murhista viranomaisille, mutta se ei hänen mukaansa ole johtanut mihinkään toimenpiteisiin.

– Emme ole saaneet valtiolta mitään apua. On kauheaa elää aavistellen, mitä voi tapahtua seuraavaksi.

Pastori Dagain mukaan kyläläisten päähuoli on, että joka iskussa on ollut mukana armeijan sotilaita.

– Näiden muslimisotilaiden syyllisyydestä on aivan tarpeeksi näyttöä, mutta mitään ei ole tehty. Sotilaat on tuotu tänne Plateaun osavaltioon rauhanturvaajiksi, mutta juuri he johtavatkin hyökkäyksiä meitä vastaan. Miksei heitä voisi poistaa? Valtion viranomaiset sanovat aina, että he katsovat, mitä voivat ongelmille tehdä, mutta mitään ei ole tapahtunut.

CDN raportoi lukuisia muitakin vastaavia iskuja. Useimmissa toistuu sama kaava: viranomaiset eivät tutki rikosilmoituksia eivätkä auta uhreja millään tavalla.