Naistenohjelmia Kazakstaniin, mobiilisovelluksia Kiinaan, Mongoliaan ja kotimaahan

 
kiinalainen mies ja matkapuhelin

Vuonna 2017 Sansa tukee mobiilisovellusten tekemistä muun muassa Kiinassa ja Mongoliassa. Kuva: Juha Auvinen.

Medialähetys Sanansaattajien työ Aasiassa vahvistuu. Uusia avauksia tänä vuonna ovat naisten radio-ohjelmat Kazakstanissa, mobiilisovellusten kehittäminen Kiinassa ja Mongoliassa sekä SAT-7:n uuden koulutuskanavan tukeminen.

Sansa tekee ja tukee kristillisiä radio- ja televisio-ohjelmia, nettisisältöjä ja mobiilisovelluksia kaikkiaan 36 kielellä. Uusimpana on kazakinkielinen naisten radio-ohjelma.

Sansan mediatyö alkoi vuonna 1973 radiosta ja laajeni sittemmin televisioon. Nykyään medialähetystyötä tehdään yhä useammin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja mobiilisovellusten välityksellä.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Mobiilisovelluksia Kiinassa, Mongoliassa ja Suomessa

– Medialähetystyön näkymät ovat hyvät. Mobiililaitteet ovat jo niin yleisiä, että jopa monet lähellä köyhyysrajaa elävät ihmiset pääsevät nettiin ja hakemaan tietoa. Kristinusko myös kiinnostaa monia, sanoo kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala.

Tänä vuonna Sansa tukee mobiilisovellusten tekemistä muun muassa Kiinassa ja Mongoliassa, ja neuvotteluja käydään myös venäjänkielisestä sovelluksesta. Lisäksi tekeillä on suomenkielinen Domini-sovellus.

Sansa ryhtyy tukemaan myös satelliittitelevisio SAT-7:n uutta koulutuskanavaa, SAT-7 Academya. Uuden kanavan toivotaan auttavan pakolaiskriisistä ja monin paikoin myös tasokkaan koulutuksen puutteesta kärsiviä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan asukkaita.

 
Sansa artikkeliban.12.2.- MJa