Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Muhammad-näyttelyn hyökkääjä oli FBI:n tarkkailussa

 

Yhdysvalloissa Texasissa Muhammad-karikatyyrejä esittelevään näyttelyyn hyökännyttä miestä epäiltiin ääri-islamistien ihannoinnista. Liittovaltion poliisi FBI oli tarkkaillut miestä jo vuodesta 2006 lähtien. Vuonna 2011 hänet tuomittiin kolmen vuoden ehdolliseen vankeuteen, kun hän valehteli viranomaisille aikeistaan liittyä taistelemaan ääri-islamistien riveihin Somaliaan.

Poliisi ampui hänet ja näyttelyyn pyrkineen toisen miehen kuoliaaksi, kun he olivat ensin haavoittaneet vartijaa Garlandissa Dallasin lähellä. Automaattiasein varustautunut kaksikko saapui paikalle autolla ja avasi tulen näyttelyn ulkopuolella. Näyttelyssä kilpailtiin parhaasta Muhammadia esittävästä sarjakuvasta.

American Freedom Defense Initiativen järjestämää tilaisuutta oli kritisoitu islaminvastaiseksi. Järjestäjät perustelivat näyttelyä sananvapaudella.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)