Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Moottoripyöräevankelistat liikkeellä kolmannen kerran

 

Lapset saivat sekä evankeliumin sanomaa että tuntumaa moottoripyöriin. Kuva Tammelasta. Kuva: Gospel Riders

Musta kumi ja musta tie sävyttivät kristittyjen motoristien, Gospel Ridersin, Miehen tie -kesätempausta.

– Saimme rukoilla 170 ihmisen kanssa ja johtaa heidät Jeesuksen luo, se on kaikkein tärkeintä. Siinä asian ydin, ja muu on rekvisiittaa. 7xSF-hankkeen johtaja ja puuhamies, mediaevankelista Reijo Ruotsalainen toteaa.

Vajaat viisikymmentä Gospel Riders -motoristia jakautuivat kolmeen ryhmään ja nostivat kytkintä heinäkuun 7. päivänä Orisbergissa Isossakyrössä.

Edessä oli tämän kesän 7xSF -evankelioimiskierros (seitsemän kertaa Suomi Finland). Kun moottorit sammutettiin kuun 27. päivänä Peräseinäjoella, takana oli tuhansia kilometrejä ja lukematon määrä ihmisten kohtaamisia; noin sata evankelioimistapahtumaa turuilla ja toreilla sekä vierailuja ripareilla ja lastenleireillä

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

Ydinasiana evankeliumi

Matkaan mahtui mieliinpainuvaa ystävyyttä ja yhteistyötä seurakuntien kanssa sekä uuvuttavaa hellettä, sateen pieksäntää, rukousta, syömistä, makkaran käristystä, saunomista ja moottoripyörien ropausta.

Ennen kaikkea heinäkuiset kolme viikkoa merkitsivät monelle ihmiselle Jeesuksen löytämistä ja uuden elämän syntymistä. Reijo Ruotsalainen painottaa yhteistyön merkitystä menestyksellisessä evankeliumin viestittämisessä.

– Isot kiitokset kaikille ajossa mukana olleille ja myös yhteistyökumppaneille, sponsoreille ja tuhansille esirukoilijoille seurakunnissa kautta maan!

Jälleen ensi vuonna

7xSF-evankelioimiskierros ajettiin ensi kertaa vuonna 2012 tunnuksella Operaatio Jeriko. Viime vuonna Suomea kiertäneet kaksi motoristiryhmää liputtivat Selvä reitti -teemaa. Ajo on tarkoitus toistaa seitsemänä vuonna, ja joka vuosi lisätään yksi ryhmä kiertämään maata ennalta laadittujen reittisuunnitelmien mukaan.

Tämän vuoden ryhmistä yksi kiersi eteläistä Suomea laidasta laitaan Reijo Ruotsalaisen johdolla, Tommi Lindströmin luotsaama ryhmä liikkui Hämeessä, Keski-Suomessa, Savossa ja Kainuussa ja Juhani Ilomäen johtama joukko kolusi pohjoisen paikkakuntia Lapin perukoita myöten. Matkaa taitettiin vaihtelevalla vahvuudella, 7–30 moottoripyörän letkoissa, vihreät liput hulmuten.

Tapahtumissa oli usein mukana myös joukko paikallisia Gospel Riders -motoristeja. Reijo Ruotsalainen arvioi hankkeeseen osallistuneen kaikkiaan jopa neljäsataa GR-kerholaista. Ydinporukka ajoi koko kierroksen, mutta useimmat osallistuneet olivat mukana vain osan aikaa, yhdestä päivästä pariin viikkoon.

Ensi vuoden 7xSF-ajo starttaa 13. heinäkuuta Helsingistä ja päättyy koko Euroopan kristittyjä motoristeja kokoavaan EMC 2015 -ralliin, joka pidetään vuonna 2015 Vivamon toimintakeskuksessa Lohjalla. Tämän vuoden EMC-ralli järjestettiin viime viikolla Portugalissa, ja siihen osallistui kymmeniä suomalaismotoristeja.

7xSF-ajon tunnelmiin pääsee videoiden kautta osoitteessa www.uskotv.fi.

Gospel Riders -moottoripyöräkerhosta saa lisätietoa sivuilta www.gospelriders.fi.