Monissa seurakunnissa tilaisuuksia peruutettu koronaviruksen vuoksi

 

ViaCrucis-pääsiäisvaellusta ei toteuteta tänä vuonna lainkaan.

Useat seurakunnat ovat tiedottaneet tämän päivän aikana muutoksista toiminnassaan. Monissa seurakunnissa muu toiminta jumalanpalveluksia lukuunottamatta jää toistaiseksi tauolle.

Monia evankelis-luterilaisten seurakuntien tapahtumia on peruutettu. Esimerkiksi Helsingin seurakuntien ViaCrucis-pääsiäisvaellusta ei toteuteta tänä vuonna lainkaan. Hallitus on linjannut, että yli 500 hengen yleisötapahtumia ei pitäisi järjestää.

Seurakunnat tiedottavat, että vaikka tilaisuuksien järjestämistä rajoitetaan, seurakuntien työntekijät ovat tavoitettavissa verkon kautta ja puhelimitse. Helsingissä seurakuntien iltapäiväkerhot jatkavat kokoontumista, jos koulujen toiminta jatkuu.

IK-opisto vuosisop.,vko20-21, neliöb,MJa

Vaikka kasvokkaiset tapaamiset vähentyvät, yhteys pysyy. Seurakunnan työntekijät ovat tukena ja läsnä apua tarvitseville”, sanoo Kallion kirkkoherra Riikka Reina.

Jumalanpalveluksia ja toimituksia pyritään hoitamaan seurakunnissa eri puolilla Suomea. Monet seurakunnat järjestävät kuitenkin jumalanpalvelukset sanajumalanpalveluksina ilman ehtoollista.

Vierailuja palvelutaloissa ja muissa laitoksissa vierailuja vältetään. Ryhmätoimintaa on myös rajoitettu useissa seurakunnissa. Seurakunnille on suositeltu myös, että leirit peruttaisiin huhtikuun loppuun asti. Jumalanpalveluksia ja hartauksia myös striimataan ja niihin voi osallistua netissä.

Kukin seurakunta kertoo tarkemmista muutoksista toimintaansa verkkosivuillaan.

Myös vapaissa suunnissa on peruutettu tapahtumia. Helluntailiikkeen Tellus2020-lähetyskonferenssi, joka oli tarkoitus pitää 27.-29.3., on peruutettu. Jyväskylän helluntaiseurakunta on tiedottanut siirtävänsä jumalanpalvelukset kokonaan verkkoon seurakunnan YouTube-kanavalle. Jyväskylän helluntaiseurakunnan poikkeusjärjestely on voimassa toukokuun loppuun asti.

 

Aiheet