Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Missio Järvenpään Reijo Telaranta vastaa Antti Kurkolalle

 

Järvenpään seurakunnan vs. seurakuntapastori Antti Kurkola on arvostellut kärkevästi Missio Järvenpäätä kristittyjen yhteisen juhlan järjestämisestä.

Missio Järvenpään Reijo Telaranta vastaa nyt Kurkolan väitteisiin ja sanoo oikaisevansa julkisuudessa liikkuneet virheelliset tiedot.

Telaranta muun muassa kertoo, että ehtoollinen muutettiin agape-ateriaksi jo ennen kuin Kurkolan ajatuksista oli kuultu mitään.

Telaranta kertoo blogissaan olleensa 9.5. ja 10.5. yhteydessä piispaan suunnitteilla olleesta Missio Järvenpään ja Järvenpään vapaaseurakunta Arkin yhteisestä tilaisuudesta.

– Kerroin hänelle haaveenani olleen yhteisen ekumeenisen ehtoollisen, Telaranta kirjoittaa.  

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Ajatustenvaihdossamme päädyimme kuitenkin piispan ehdottamaan ratkaisuun, jossa yhteisessä tilaisuudessa vietettävä ehtoollinen on vapaaseurakunnan ehtoollinen ja Missio Järvenpää luterilaisine jäsenineen järjestää sen jälkeen kaikille kristityille yhteisen agape-aterian.

Telarannan mukaan etukäteen oli myös otettu huomioon, ettei luterilaisille herkkää ehtoollisasiaa jännitetä liian kireälle.

– Kirkkoherra Vesa Koivisto lähetti vielä samana päivänä eli 13.5. kaikille Järvenpään seurakunnan papeille sähköpostin, jossa hän kertoi, että sunnuntain 22.5. tilaisuudessa on yhteinen agape-ateria, eikä yhteistä ehtoollista.

– Samalla hän kertoi, että asiasta on sovittu piispan kanssa. Viestissään kirkkoherra myös totesi ongelman näin ollen ratkenneen ja asiasta sovitun hyvässä yhteisymmärryksessä.

”Ristiretki” yhteyden vahvistumista vastaan?

Vasta näiden tapahtumien jälkeen julkaistiin 19.5. Telarannan mukaan ”aggressiivinen ja myös henkilöön varsin vahvasti puuttunut” pastori Antti Kurkolan kirjoitus.  

– Pohdiskelin, miten vs. seurakuntapastori voi lähteä esimiestensä kirkkoherran ja kirkkovaltuuston puheenjohtajan selkeistä kannoista piittaamatta ja heitä asiasta ennalta edes informoimatta mediassa noin räväkälle ristiretkelle kristittyjen yhteyden vahvistamista ja seurakuntansa yhtä jäsentä vastaan?

– Myönteistä kummallisessa operaatiossa oli se, että mediassa runsaasti julkisuutta saanut ”lempeä ehtoollisprotestimme” nosti laajasti keskusteltavaksi kristittyjen keskinäisen yhteyden puutteen sekä ihmisten rakentamien ja Raamatun vastaisten raja-aitojen purkamisen välttämättömyyden.

Onnistunut tilaisuus sekä mediassa käyty vilkas keskustelu ovat Telarannan mukaan osoittaneet ”teologisen kuoren alla olevan runsaasti paineita kaikkien kristittyjen veljien ja sisarten välisen todellisen yhteyden rakentamiseksi”.

Reijo Telarannan blogi kokonaisuudessaan

Lue: Ekumeeninen ehtoollinen peruutettiin Järvenpäässä