Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Millaisen elokuvan saa aikaan 48 tunnissa?

 

Toivo -lyhytelokuva on kuvattu 48 tunnissa

Elokuva on meidän aikamme tapa kertoa suuria kertomuksia. Mitä kristillinen ryhmä sai aikaan 48 tunnissa?

Nuotta.com osallistui toista kertaa Uneton48 -lyhytelokuvakilpailuun, joka järjestettiin 13.-15.5.2011. Nuotta-tiimi otti tukikohdakseen alkukesäisen Lahden, jossa kahden intensiivisen päivän tuotoksena syntyi lyhytelokuva Toivo, joka kertoo Marian tarinan.

Uneton48 on valtakunnallinen lyhytelokuvakilpailu, jonka ideana on tehdä lyhytelokuva 48 tunnissa.  Osallistujien tulee tässä ajassa käsikirjoittaa, kuvata, äänittää, leikata ja palauttaa valmis elokuva palautuspisteeseen. Elokuvan aitouden varmistamiseksi kilpailun järjestäjät antoivat jokaiselle joukkueelle erikseen elokuvan lajityypin sekä muutaman yhteisen lisäelementin. Nuotta.com sai genrekseen historiallisen elokuvan ja kaikille yhteiset elokuvasta löytyvät elementit ovat roolihenkilö Arttu tai Aini, joka on hifistelijä, peili ja tunteenpurkaus.

Perheniemi neliöb. 13.-19.5.

Tunnelmia elokuvan miespääosanesittäjältä Juho Roimaalta viikonlopun kuluessa:

– Tiukka aikataulu ja haastavat elementit eivät ole tuottaneet paineita Nuotta.comille, pikemminkin hyvää jännitystä ja iloa. Aika kulunut on nopeasti, mutta samaan aikaan on saatu todella paljon aikaan. Jokainen tiimiläinen on ollut omilla lahjoillaan tekemässä yhteistä projektia isolla panoksellaan. Rehellinen ja avoin tunnelma sekä yhdessä rukoileminen ja keskittyminen ovat pitäneet porukan rauhallisena ja innostuneena.

– Kaiken keskellä tiimillä ei ole unohtunut Nuotta.comin kisaan lähtemisen syy; evankeliumin levittäminen. Kertomatta juonipaljastuksia voidaan sanoa, että Nuotta.comin lyhytelokuvan ytimessä on Raamattu ja Joh. 3:16. Toivon mukaan tämä sekä iloinen yhteinen tekeminen näkyy myös lopullisessa teoksessa.

Elokuvaa saa vapaasti erllaisissa nuortentapahtumissa.

Katso 7 minuutin Toivo -lyhytelokuva