Mikä motivoi johtamaan?

 

Patrick Lencionin mukaan johtaja voi näyttää osaamistaan ja olla samalla inhimillinen. KUVA: Global Leadership Summit

Global Leadership Summit (GLS) järjestettiin viime viikonloppuna 24.–25.10 Tampereella ja Joensuussa. Ensi kuussa sama tapahtuma pidetään myös Helsingissä ja Pietarsaaressa. Videon välityksellä toteutetussa johtajuuskoulutuksessa opetti muun muassa The Table Group -konsulttiyrityksen johtaja ja menestyskirjailija Patrick Lencioni.

Lencioni kehotti puheessaan johtajia tarkastelemaan omia motiivejaan johtaa. Niin seurakunnassa kuin liike-elämässä johtajat saattavat tehdä työtään itsekkäistä syistä, kuten rahan, maineen tai vallan tavoittelun vuoksi.

– Johtaja voi toivoa olevansa johtaja, joka muuttaa maailmaa, muttei halua muuttaa maailmaa, hän antoi esimerkin.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Lencionin mukaan kenenkään ei pitäisi ryhtyä johtajaksi vain siksi, että tahtoo tähän tehtävään, sillä johtajuudessa on usein kyse uhrautumisesta ja seuraajien tai alaisten palvelemisesta.

– Pietarikaan ei saanut katsella elokuvaa elämästään. Todellinen palkkio on ikuinen, hän rohkaisi.

Johtamisesta ei koskaan pitäisi tulla liian tärkeä osa elämää. Minuutta ei kuulu määritellä johtajuuden kautta.

– Kuollessamme emme halua alaisiamme sängyn ympärille sanomaan, että oletpa hyvä johtaja, Lencioni herätteli. 

Hänen lisäkseen koulutuksessa puhuivat muun muassa Passion City -seurakunnan pastori Louie Giglio, General Electric -yhtiön toimitusjohtaja Jeffrey Immelt ja kirjailija Erica Ariel Fox.

Global Leadership Summit on yhteiskristillinen, kansainvälinen johtajuuskoulutus, jonka tarkoitus on tukea johtajia omassa tehtävässään. Yhdysvaltojen koulutus taltioidaan ja esitetään jälkeenpäin eri maissa. Osallistujia GLS:ssä on vuosittain noin 175 000 yli 15 000 seurakunnasta. Seurakuntien johtotehtävissä toimivien lisäksi läsnä on myös yritysmaailman johtajia. GLS:n perusti Willow Creek Community Church -seurakunnan johtaja Bill Hybels vuonna 1995. Suomen ensimmäinen GLS järjestettiin vuonna 2006.

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie