Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Matkalaukkulasten kesäkohtaaminen

 

FBFS-leirille tullaan kaikkialta maailmasta. (Kuva: sxc/fangol)

Elokuussa koittava lähetyslasten kesäleiri kokoaa yhteen suomalaisia nuoria ympäri maailmaa. Leiriläisiä yhdistää vaikeus sopeutua suomalaiseen kulttuuriin ja nähdä itsensä suomalaisina.

– Useat lähetyslapset kokevat, että heillä on suomalainen ulkomuoto, mutta sisin ei tunnu suomalaiselta. Identiteetti on kehittynyt ulkomailla, ja sitä kuvaa myös nuorten leirille antama nimi FBFS eli Finnish Body Foreign Soul, kertoo SLEY:n lähettihuollosta vastaava Sirkka-Liisa Huhtinen.

13-20-vuotiaille suunnattu leiri on toteutettu jo vuosien ajan, ja vetäjät ovat aina itsekin aikuistuneita matkalaukkulapsia.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

– Leiri on monelle nuorelle paikka, jossa ei tarvitse selitellä niin paljon. Matkalaukkulapset jakavat yhteisiä kokemuksia ja tuntemuksia, ja siitä saa elämään paljon apua ja tukea. Joillekin leiri on myös olennainen osa Suomessa vietettävää kesälomaa, vaikka leiriläisistä suuri osa on toki myös Suomeen palanneiden perheiden nuoria, Sirkka-Liisa valaisee.

Millaisia haasteita matkalaukkulapset kohtaavat kotimaassa? Mitä ohjelmaa leiriltä löytyy? Mitkä asiat yhdistävät leiriläisiä?

Lue lisää artikkelista Matkalaukkulasten Kesäkohtaaminen.