Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Maailmanluokan luennoitsijat suomalaisten ulottuvilla

 

Global Leadership Summit (GLS) on kansainvälinen johtajuuskonferenssi, joka on tarkoitettu erityisesti seurakuntien mutta myös muissa johtajuustehtävissä toimiville. Vuosittain toteutettavaan GLS-koulutukseen osallistuu nykyään noin 170 000 osallistujaa 85 maassa. Suomen ensimmäinen konferenssi järjestettiin vuonna 2006. GLS-työtä Suomessa johtaa kansallinen eri seurakunta- ja järjestötaustoista tuleva ohjausryhmä.
Luennoitsijoina on eri alojen huippunimiä: tänä vuonna muun muassa Yhdysvaltain aiempi ulkoministeri Condoleezza Rice, maailman kärkeä oleva yritystutkija Jim Collins (kirjoittanut bestsellerin Hyvästä paras), Suomessakin tunnettu pastori ja kirjailija John Ortberg ja Willow Creek Community Church -seurakunnan pastori Bill Hybels.

Uudelleen vuodesta toiseen

GLS on vakiinnuttanut paikkansa johtajuuskoulutuksena. Useat johtajat hyödyntävät tapahtumaa vuosittaisena johtajuutensa tankkauspaikkana.

– GLS-johtajuuskonferenssit ovat upeita rohkaisun ja hyvien neuvojen paikkoja hengellisessä työssä työskenteleville. Olemme käyneet jo usean vuoden ajan seurakunnan johtoryhmän kanssa tapahtumissa mukana. Myös nuoret vastuunkantajat ovat olleet innostuneita osallistumaan konferenssin opetukseen, joka ei jätä ketään kylmäksi, Joensuun vapaaseurakunnan johtaja, pastori Ari Urhonen kertoo.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

– Olen ollut mukana GLS:ssä siitä asti, kun tapahtuman tuloa Suomeen vasta alettiin suunnitella. Tapahtuman korkea taso ei yksistään riitä minulle syyksi osallistua vuodesta toiseen. Tärkeää on ollut, että tapahtumassa toistuu vuodesta toiseen globaali näkökulma ja käytäntöön sovellettavat opetukset. Kaikki puhujat eivät tietenkään kolahda yhtä hyvin. En ole antanut sen häiritä, vaan olen keskittynyt ottamaan sen, mikä on hyvää ja itselleni sovellettavissa. Tapahtuman anti kokonaisuutena on ollut osallistumisen arvoinen joka kerta, Vanhan kirkon kappalainen Arto Antturi Helsingin tuomiokirkkoseurakunnasta linjaa.

– Viime vuosi oli itselleni jo neljäs kerta GLS:ssä. Osallistuimme jälleen seurakunnastamme isommalla porukalla. Aion ehdottomasti osallistua myös tänä vuonna. Haluan haastaa ajatteluani ja toimintatapojani sekä kokea tiiminä yhteen kasvamista ja kehittymistä. On myös virkistävää kohdata muiden seurakuntien vastuunkantajia ja irrottautua pariksi päiväksi tavanomaisesta, seurakunnan johtaja, pastori Pekka Havupalo Turun helluntaiseurakunnasta toteaa.

Kolme konferenssia

Vuonna 2012 GLS-konferenssit järjestetään kolmella paikkakunnalla: 26.–27.10. Tampereella, 2.–3.11. Joensuussa sekä 9.–10.11. Helsingissä. Kullakin paikkakunnalla tapahtuman järjestää paikallinen ohjausryhmä, joka koostuu alueen eri seurakuntien johtajista ja vastuunkantajista.

– Tapahtuma toteutetaan kahden päivän tiiviinä seminaarina, jossa luennot toteutetaan pääsääntöisesti videoilla. Se saattaa tuntua aluksi vähän oudolta, mutta osallistujien kokemus on, että videoihin tottuu pian ja tunnelma on kuin livetilanteessa. Luentojen lisäksi ohjelmaan kuuluu musiikkia, haastatteluja, ryhmäkeskusteluja, luentoihin liittyvä työkirja sekä hieno mahdollisuus verkottua eri kirkkokunnista tulevien kollegoiden kanssa, projektipäällikkö Panu Pitkänen GLS-Suomesta kertoo.

Lisätietoja:

www.glssuomi.fi

 

 

 
Päivä artikkelibanneri 11.3.- 2024