Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Luovuus pääsee kukkaan Ryttylässä

 

Kuva vuoden 2010 leiriltä. KUVA: Sami Valkonen

Kansainvälinen taide- ja toimintaleiri Life kokoaa tänä kesänä yli 200 nuorta ja vähän aikuisempaa Ryttylään toteuttamaan luovuuttaan ja viettämään viikon kavereiden ja Kaikkivaltiaan seurassa.

Heinäkuun lopulla järjestettävällä leirillä luovuus kukkii muun muassa tanssin, tv-tuotannon ja komiikan alalla.

Leirin järjestävät Suomen Ev.lut. Kansanlähetyksen nuorisotyö ja Creative Arts Europe, joka on kansainvälinen kristittyjen taiteen tekijöiden järjestö.

Life -leiri on suunnattu 15 vuotta täyttäneille ja suurin osa leirin osallistujista onkin 15-21-vuotiaita.

Tarjolla on 24 erilaista pajaa, joissa nuoret voivat harjoittaa taitojaan taiteen ja liikunnan alalta. Pajavaihtoehtoina on muun muassa gospellattarit, hiphop/street -tanssi, tv-tuotanto, nykytanssi, fyysinen teatteri, komiikka ja improvisaatio, parkour, lehtikirjoittaminen ja toimitustyö, ratsastus, urheilu, kädentaidot ja valokuvaus.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Opettajina toimii eri alojen asiantuntijoita Suomen lisäksi Yhdysvalloista ja Virosta.

Luvassa on muun muassa laadukasta tanssin opiskelua kun opettajaksi saapuu Loreen Fajgel, joka on valmistunut tanssijaksi Lontoon Kuninkaallisesta balettikoulusta.

Saksassa asuva Fajgel on kansainvälisen Xaris Dance -ryhmän taiteellinen johtaja ja koreografi. Fajgel on opettanut taideleirillä jo 10 vuotta ja hänen pajansa kautta on valmistunut kokonainen sukupolvi suomalaisia kristittyjä ammattitanssijoita.