Ihmisiä ja ilmiöitä: Marita ja Markku Kulmala: Avioliittoleiri muutti elämän tärkeysjärjestyksen   Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Lastenraamattuja jaettiin Bulgarian Peshterassa

 

Eerika

Lastenraamattuja Peshteraan –projektin tavoite on täyttynyt. Kaksi sataa lastenraamattua on jaettu lahjaksi Bulgarian millet-turkkilaisille lapsille Peshteran alueella. Projekti toteutettiin Kansanlähetyksen juniorityön ja Peshteran luterilaisen seurakunnan yhteistyönä. Varojen kerääminen kirjojen ostamiseksi tapahtui pääosin Donkkis Big Night -illoissa, ja kirjojen jakaminen toteutettiin Peshteran seurakunnan toimesta.

Lastenraamattujen jakamisen ajankohdaksi valittiin joulunalusviikot. Ennen sitä seurakunnan vapaaehtoisille annettiin koulutusta ihmisten kohtaamiseen ja evankeliumin kertomiseen.

– Vapaaehtoiset lähtivät pareittain jakamaan lastenraamattuja. He etenivät katu kadulta, ovi ovelta läpi koko asuinalueen. Liikkeellä oltiin pääosin iltaisin, jolloin asukkaat olivat varmimmin kotona. Ylimpänä vuoren rinteillä sijaitsi vaikeakulkuisimmat reitit, joilla kierrettiin lauantaisin valoisaan aikaan, projektista vastaava suomalainen työntekijä Jouni Haverinen kertoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Haverinen kertoo, että vastaanotto oli pääsääntöisesti erittäin hyvä. Perheet ilahtuivat lahjasta ja monessa kodissa lapset alkoivat heti innostuneena tutkia saamaansa kirjaa. Vain pieni osa perheistä kieltäytyi lahjasta. Lastenraamattujen jakaminen sai aikaan sen, että heti seuraavana sunnuntaina pyhäkoulu oli täynnä lapsia.

Lastenleiri suunnitelmissa

Kirjojen jakamisen jälkeen kirkolle ja pappilaan on tullut kirjapyyntöjä. Halukkaita lukijoita olisi vielä enemmän. Peshteran seurakunta onkin päättänyt hankkia 50 lastenraamattua, Uusia testamentteja ja Raamattuja annettavaksi niille, jotka sitä pyytävät. Seurakunnan suunnitelmissa on myös lastenleirin järjestäminen toukokuussa. Lisäksi hankitaan lukutaidon edistämiseen sopivaa materiaalia.

– Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi jatkamme keräystä. Tavoitteenamme on saada kokoon 500 euroa lisäkirjojen hankkimiseen ja lastenleirin toteuttamiseen. Yhden leiriläisen osallistuminen maksaa noin 20 euroa, Jouni Haverinen kertoo.

Hän kiittää kaikkia yhteiseen työhön osallistujia. Haverinen toivoo ennen kaikkea, että suomalaiset ovat mukana rukouksin.

– Toivomme, että lastenraamatut saisivat monen Peshteran lapsen tutustumaan Jeesukseen ja löytämään tiensä seurakuntaan. Hienoa olisi myös jos lasten lukutaito kehittyisi tämän myötä. Rukoilemme, että Raamattu ja sanoma Jumalan rakkaudesta jokaista ihmistä kohtaan tulisivat rakkaaksi niin Peshteran kuin Suomenkin kristityille, Haverinen sanoo.