Ihmisiä ja ilmiöitä: Onnellisuusprofessori Markku Ojanen: Iloa ja elinvoimaa ikävuosiin

Lapuan piispanvaalissa kartellaan jakolinjoja – Radio Dei tenttasi ehdokkaat

 

Terhi Kaira, Jouko Ala-Prinkkilä, Jukka Jämsén ja Matti Salomäki ovat neljä Lapuan hiippakunnan piispanvaalin ehdokasta. Kuva: Ariel Neulaniemi

Radio Dei tenttasi Lapuan hiippakunnan piispanvaalin neljä ehdokasta. Ehdokkaista löytyy niin sovittelevia uudistajia kuin säilyttäviä konservatiivejakin. Tenteissä kandidaatit kuitenkin varoivat jyrkkiä jakolinjoja.

Lapuan hiippakuntaan valitaan uusi piispa marraskuussa. Uusi piispa on järjestyksessään hiippakunnan viides ja aloittaa virassaan helmikuussa piispa Simo Peuran jäätyä eläkkeelle.

Radio Dein ensimmäisessä piispanvaalitentissä kohtasivat Lapuan hiippakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn asiantuntija ja pappi, rovasti Jukka Jämsen sekä Lapuan tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra, tuomiorovasti Matti Salomäki.

KRS Raamattukonf. 3.-16.6.

 

Toisessa piispanvaalitentissä mikrofoonin eteen asettui kaksi teologian tohtoria, hiippakuntadekaani ja Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin kollegion ja johtoryhmän jäsen sekä tuomiokapitulin asiantuntijoiden esimies Terhi Kaira sekä Kauhajoen kirkkoherra, lääninrovasti ja piispainkokouksen ekumeenisten asiain toimikunnan jäsen Jouko Ala-Prinkkilä.

 
Dei, sävelmatka, artikkeliban 31.5.- (2/2)