Lähetystyö: Lähellä Jeesusta viisi vuosikymmentä – tärkeintä lähetysjärjestölle ei ole lähetystyö vaan evankeliumi Ihmisiä ja ilmiöitä: Tekoäly nyt ja tulevaisuudessa

Koptikristitty kertoo uskostaan ristitatuoinnin avulla

 

Egyptissä on perinne, että kristityt tatuoivat ristin ranteeseensa tuodakseen esiin identiteettinsä. Monet saavat tatuoinnin jo lapsena. Egyptissä käytetään koptilaista versiota rististä, jossa on neljä samanpituista sivua.

Open Doors kokosi kuvatarinan ”Kristus ranteessani”, jossa ristitatuoinnin ottaneet egyptiläiset koptikristityt esittelevät tatuointejaan ja kertovat, miksi ovat ottaneet tatuoinnin.

Wardalla, 18, on ollut ristitatuointi kolmevuotiaasta asti.

IK-opisto Neliöb. 18.-31.3.

” Olen hyvin ylpeä ristitatuoinnistani. Tatuointi kertoo muille ihmisille, että olen kristitty – pidän siitä. Haluan kaikkien tietävän, että olen kristitty. Jumala on hyvä, Hän on voimamme lähde ja suojelijamme. Luotan Jumalaan todella paljon. En pelkää vainoa. Ainoa, jota pelkään, on Jumala. Raamattu sanoo: ’Älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät pysty tappamaan sielua. Sen sijaan, pelätkää yhtä, joka voi tuhota sekä sielun että ruumiin helvetissä (Matteuksen evankeliumi, 10:28).”

Myös tällä hetkellä lukiossa opiskeleva 15-vuotias Essam sai ristitatuoinnin jo kolmevuotiaana.

” En ole peloissani, koska käteeni on tatuoitu risti. Risti on minun elämäni, en pysty elämään ilman sitä. En halua koskaan ylpeillä muusta kuin Herramme Jeesuksen Kristuksen rististä. Kädessäni oleva risti paljastaa kaikille, että olen kristitty. Olen ylpeä uskonnostani.”

Sabahilla, 52, on ollut ristitatuointi siitä asti, kun hän oli 12-vuotias.

” Minulle risti symboloi voimaa ja lunastusta. Se on mahtava siunaus. Kun katson ranteessani olevaa ristiä, muistan kristuksen kärsimyksen. Tunnen itseni tyyneksi ja rauhalliseksi. Monet tulevat vihaisiksi ja kohtelevat minua huonosti, kun he näkevät tatuoinnin kädessäni. En tunne mitään tuskaa tai vihaa, kun he toimivat näin, vaan rukoilen Jumalaa, ja Hän lohduttaa minua ja antaa minulle iloa. Miten kovasti meitä sorretaankaan, Jeesus on aina rinnallamme.”

Hanna, 46, sai ensimmäisen ristitatuointinsa kolmevuotiaana.

”Vuonna 2007 olin palaamassa töistä kotiin linja-autolla, kun yhtäkkiä eräs muslimi näki ristitatuointini, tuli vihaiseksi ja sylki maahan. Sen päivän jälkeen päätin ottaa toisenkin ristitatuoinnin, koska olen ylpeä rististä. Se symboloi minulle voittoa ja voimaa. Ristitatuointien ottaminen tuo mukanaan vastuun. Ne osoittavat ihmisille, että olemme kristittyjä. Me olemme Kristuksen lähettiläitä maan päällä. Koska Pyhä Henki asuu sydämissämme, meidän ei tule näyttää uskoamme ainoastaan tatuoinnin kautta, vaan myös hyvien tekojemme kautta.

Ristitatuointien takia kristityt saattavat joutua kärsimään pilkkaa tai pahimmassa tapauksessa jopa menettää henkensä, kuten Bassem Herz Attalhah, jonka muslimiterroristit surmasivat tammikuussa 2018 Pohjois-Siinailla ranteeseensa tatuoidun ristin vuoksi.

Teksti julkaistu myös Open Doorsin verkkosivuilla.