Kokeneilta suomalaispastoreilta haetaan yhä useammin apua pahojen henkien ulosajamiseen

 
Tumma hahmo, joka on asettanut kätensä lasia vasten.

Riivattu tarkoittaa ihmistä, joka on pahojen henkien vallassa. Kokeneiden pastorien mukaan tapaukset, joissa ihmiset hakevat apua riivaukseen, ovat selvästi lisääntyneet Suomessa viime vuosina, mutta he muistuttavat, että aidot riivaustapaukset ovat erittäisin harvinaisia. KUVA: SHUTTERSTOCK

Pastorit Tapio Pokka ja Petri Hiltunen saavat yhä useammin avunpyyntöjä ihmisiltä, jotka epäilevät olevansa riivattuja.

Viime viikon tiistaina Perusta-lehden teologisilla opintopäivillä pastorit Tapio Pokka ja Petri Hiltunen pitivät kanavaa aiheesta ”Taistelu henkivaltoja vastaan”. Opintopäivien teemana oli ”Niin sodassa kuin rauhassa”, mikä vei ajatukset heti Venäjän suuntaan. Kanavan aihe kuitenkin muistutti, ettei pahaa pidä ulkoistaa itsensä ulkopuolelle itään, sillä jokainen meistä on syntinen ihminen. Sitä paitsi ”emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan” (Ef. 6:12).

Tapio Pokka ja Petri Hiltunen olivat yhtä mieltä siitä, että viime vuosina ihmisten pyynnöt pahojen henkien ulosajamiseksi ovat lisääntyneet. Pahojen henkien vallassa olevaa ihmistä kutsutaan riivatuksi.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Hiltunen kertoi, että kasvavan kysynnän vuoksi lähetyshiippakunnan papeille jaettiin viime vuonna Paimenen käsikirja, josta löytyy myös eksorkismin eli pahojen henkien ulosajamisen kaava. Yleisöstä tiedettiin kuitenkin kertoa, että tänä vuonna myös Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisällä ollaan julkaisemassa piispojen epävirallisesti hyväksymä kirja, jossa käsitellään pahojen henkien ulosajamista.

Pokka puolestaan törmäsi riivaustapauksiin ensimmäisen kerran lähetyskentällä Japanissa 1990-luvulla. Ei-kristillisissä maissa, joissa vain vähemmistö ihmisistä on kastettu, pahojen henkien vaikutus on paljon näkyvämpää.

Petri Hiltunen seisoo puhujanpöntössä, ja Tapio Pokka istuu hänen vieressään.
Perustan teologisilla opintopäivillä tiistaina järjestettiin kuusi kanavaa samaan aikaan. Tapio Pokan ja Petri Hiltusen johtaman kanavan aiheena oli ”Taistelu henkivaltoja vastaan”. Kanavassa keskusteltiin muun muassa pahojen henkien ulosajamisesta. KUVA: KAROLIINA RAUHIO-POKKA

***

Haluatko lukea koko artikkelin? Lue artikkeli Uuden Tien verkkolehdestä.

Otsikko, ingressiä ja kuvatekstiä muokattu 16.1.2023 klo 16.15: Alkuperäisessä otsikossa, ingressissä ja kuvatekstissä väitettiin, että riivaustapukset olisivat lisääntyneet Suomessa, vaikka asiasta ei ole varmuutta. Sen sijaan tapaukset, joissa ihminen epäilee olevansa riivattu ja hakee tilaansa apua, ovat lisääntyneet Tapio Pokan ja Petri Hiltusen kokemuksen mukaan.

 
artikkelibanneri Uusi Tie