Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkot tahtovat ottaa olympiakävijät vastaan vieraanvaraisuudella

 

Kirkot ovat vahvasti mukana olympialaisten oheistoiminnassa. Kuva: LEHTIKUVA/AP/CHARLIE RIEDEL

Vuoden 2012 kesäolympialaiset alkavat tänään Lontoossa, Isossa-Britanniassa. Monet paikalliset kristityt, kirkot ja seurakunnat sekä kansainväliset aktiotiimit ovat auttamassa ja kohtaamassa kisavieraita. Eri kirkkokuntia yhdistävän More Than Gold -ohjelman teemana on vieraanvaraisuus. Olympialaiset jatkuvat 12. elokuuta saakka.

 

Useat paikalliset kirkot ovat More Than Gold (suomeksi ”enemmän kuin kultaa”) -teeman kautta mukana kisavieraita tavoittavissa tehtävissä. More Than Goldin näky on, että kirkot olisivat ydinasemassa tekemässä Lontoon olympialaisia tunnetuksi vieraanvaraisuudesta ulkomaalaisvieraille.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

More Than Gold -vieraanvaraisuusohjelman mukana kirkot muun muassa majoittavat urheilijoiden perheitä ja ystäviä ja isännöivät aktiotiimejä. Kisapaikkoja lähellä olevat kirkot ja seurakunnat avaavat tilojaan keskuksiksi, joissa kisavieraat voivat levähtää, saada virvokkeita ja seurata kisoja suurilta näytöiltä. Samalla he voivat saada paikallisilta neuvoja ja muuta apua, mukaan lukien rukousapua.

Palvelutoiminnan ja evankelioinnin lisäksi olympialaisten aikana järjestetään esimerkiksi rukoustapahtumia. Jotkut käyttävät myös tilaisuutta hyväkseen tuodakseen ihmisten tietoisuuteen erilaisia sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiä, jotka nousevat esille suurten urheilutapahtumien ympärillä, kuten ihmiskauppa ja kodittomat ihmiset.

Kansanlähetyksen lähetti Maritta Taylor kertoo osallistuvansa Open Air Campaigners -järjestön kautta sketch­board- eli piirustustaulutyöhön Olympia-areenan asemalla Stratfordissa. Open Air Campaigners pyrkii käyttämään luovia tapoja kertoakseen evankeliumista. Mukana on useita kirkkoja eri tunnustuskunnista. Kansanlähetys on lähettänyt myös pienen aktiotiimin Lontoon olympialaisiin.

 

Lue myös:

Uskontoteemainen Tulivaunut-elokuva osana Lontoon olympialaisten juhlintaa

Pelastusarmeija isännöi Lontoon olympialaisten maastopyöräilykilpailuja

Olympiahuuman pimeämpi puoli