Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Elvis Presleyn taustayhtye Imperials konsertoi Suomessa viikonloppuna

 

Finlandia-talon konsertissa 3.3.1975 ostetut levyt saivat omistuskirjoituksen 27.7.2012… Vas. Rick Evans

Yli neljäkymmentä levyä julkaissut ja useita Grammy -palkintoja saanut legendaarinen The Imperials -lauluyhtye konsertoi Suomessa heinäkuun viimeisenä lauantaina Keuruulla ja seuraavana päivänä Helsingissä.

Vuonna 1964 perustettu yhtye on esiintynyt yli kahdessakymmenessä maassa. Suomessa muistetaan parhaiten konsertit Finlandia-talossa vuosina 1974 ja 1975. Jälkimmäinen konsertti esitettiin TV1:n Iltatähti-ohjelmassa.

Alkuperäisestä Imperials-yhtyeestä nykyisessä kokoonpanossa on mukana vielä pehmeä-ääninen filippiiniläinen basso Armond Morales. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2004 ja muutti Havaijille, mutta ei malttanut olla kauan poissa lavoilta, vaan käynnisti The Classic Imperials -projektin. Sen puitteissa hän ja Grammy- sekä Dove -palkitut Dave Will, Paul Smith ja mm. Billy Grahamin kampanjoiden laulajana tunnettu Rick Evans kiertävät nyt maailmaa.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

Yhtyeen tämänhetkistä musiikkia voi soittaa yhtä hyvin pop-radiossa tai country -ohjelmissa kuin hengellisen musiikin toivekonserteissakin.

– Esimerkiksi laulu Something’s Wrong with the World kertoo, mitä maailmassa todella tänään tapahtuu – samalla kun muistutamme Jumalan turvallisesta kädestä, Dave Will sanoo.

The Classic Imperials konsertoi Keuruulla Iso Soitto -tapahtumassa 28.7.2012 ja sunnuntai-iltana 29.7.2012 Helsingin Saalem-temppelissä.

Imperialsin historiassa yhteistyö Elvis Presleyn kanssa oli mielenkiintoinen. Elvis rakasti gospelia, ja jo ennen Imperialsia hänellä oli ollut Jordanaires -niminen gospelyhtye taustallaan. Studiolaulajina yhtyeellä oli kuitenkin aikatauluongelmia ja niinpä Jordanaires vaihtui Imperialsiin, joka lauloi toukokuusta 1966 kesäkuuhun 1971 Elvis Presleyn taustalla niin Las Vegasissa kuin kiertueillakin. Yhteistyö päättyi vaikeuksiin sovittaa kiertueaikatauluja yhteen.

Elviksen kanssa The Imperials levytti kaksi Grammyn saanutta gospel-äänitettä, How Great Thou Art ja He Touched Me. Yhtye esiintyy myös Elviksen elämästä kertovassa dokumenttielokuvassa Elvis: That’s the Way It Is.

Laajan kuvauksen Imperials-yhtyeestä näytteineen löydät täältä.