Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkonmiehiltä myötätuntoa Ranskan iskun uhreille

 

Evankelis-luterilainen kirkko julkaisi rukouksen Twitterissä muutama tunti sitten.

”Emme voi alistua terrorille”, Kuopion piispa Jari Jolkkonen tviittasi.

Nizzassa Etelä-Ranskassa kuoli torstai-iltana yhdentoista aikaan ainakin 84 ihmistä, kun kuorma-auto kaahasi läpi tuhansien ihmisten väkijoukon pitkin puistokatu Promenade d’Anglais’ta. Tekoa tutkitaan terrori-iskuna, mutta mikään taho ei ole toistaiseksi ilmoittautunut iskun tekijäksi. Poliisi ampui tuliasettakin käyttäneen ajajan kuoliaaksi. Hänet on tunnistettu tunisialaistaustaiseksi, Nizzassa asuneeksi mieheksi.

Uhrien joukossa ei tiedetä olevan suomalaisia. Nizzan alueella heitä arvioidaan olevan satoja, ja monet suomalaismediat ovat haastatelleet suomalaisia silminnäkijöitä. Nizzan kaduilla oli paljon väkeä, sillä eilen juhlittiin Ranskan kansallispäivää.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Muun muassa pääministeri Juha Sipilä tviittasi heti perjantaiyönä surunvalittelunsa. Myös muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen ja Kuopion piispa Jari Jolkkonen ovat julkaisseet surunvalitteluviestit.

”Jumala, ole omaisten, loukkaantuneiden ja järkyttyneiden lähellä. Rohkaise, lohduta, älä anna kenenkään jäädä yksin”, Kari Mäkinen kirjoitti Twitterissä.

”Nizza järkyttää ja masentaa. Surua seuraa suuttumus: emme voi alistua terrorille. Herra, ota vastaan viattomien uhrien sielut”, Jari Jolkkonen viestitti.