Kirkon työntekijöiden ruohonjuuritason hanke #totuusvapauttaa kerää kertomuksia seksuaalisesta häirinnästä

 

Kuvakaappaus totuusvapauttaa.fi -verkkosivulta.

Kirkon työntekijöiden #metoo on #totuusvapauttaa. Kampanjan verkkosivulla voi käydä allekirjoittamassa vetoomuksen, jos on kokenut seksuaalista häirintää tai haluaa tukea häirittyjä.

Lokakuusta lähtien #metoo on herättänyt paljon keskustelua seksuaalisesta häirinnästä. Nyt myös kirkon piirissä on havahduttu vastustamaan seksuaalista häirintää. Sunnuntaina avattu blogi #totuusvapauttaa kerää seksuaalista häirintää kokeneiden tarinoita. Kampanjan verkkosivulla totuusvapauttaa.fi voivat häirintää kokeneet käydä allekirjoittamassa vetoomuksen. Vetoomuksen voi myös allekirjoittaa, kun haluaa antaa tukensa hankkeelle. Verkkosivulla todetaan, että #totuusvapauttaa on kirkon tapa sanoa: nyt riittää.

Kampanjan Facebook-sivulla on 1183 tykkääjää. Sivustoa ylläpitäjät kuvaavat #totuusvapauttaa-kampanjaa ruohonjuurialoitteeksi. Ylläpitäjinä on viisi henkilöä: Ilkka-Armas Sariola,
Satu Lapinlampi, Monika Pensar, Heli Inkinen ja Samuli Suonpää.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Pastori Ilkka Sariola kertoo Ylen haastattelussa, että kampanja lähti liikkeelle turhautuneisuudesta kirkkoa kohtaan, joka ei ottanut aktiivisesti kantaa sen piirissä tapahtuvaan seksuaaliseen häirintään ja hyväksikäyttöön. Kun kirkko ei virallisesti ole ottanut kantaa seksuaaliseen häirintää, päätti pieni vapaaehtoisten ryhmä ryhtyä toimeen. Vetoomuksen on allekirjoittanut jo yli 500 ihmistä.