Kirkon mediasäätiöltä 100 000 euroa uskonto- ja elämänkatsomusohjelmille – suurin potti dokumentille

 

Eläkkeelle siirtyvä Juha Rajamäki (oik.) jakoi tukea Kirkon mediasäätiön asiamiehenä viimeistä kertaa. Vuoden 2015 tammikuussa hän ihasteli Luterilaisen kulttuurin säätiön elokuvaohjaaja Klaus Härölle (kesk.) myöntämää tunnustuspalkintoa. Kuva: Juho Ruohola / Kirkon tiedotuskeskus

Kirkon mediasäätiö on myöntänyt tukea 18 ohjelmahankkeeseen yhteensä 102.500 euron arvosta. Kaksi kertaa vuodessa tukia jakava säätiö sai syksyn hakuun 63 hakemusta. Maria Rainbirdin TV-dokumentti Pitkä matka kotiin vei suurimman potin.

Käsikirjoittaja ja ohjaaja Maria Rainbirdin TV-dokumentti Pitkä matka kotiin kertoo akateemisesti koulutetun nigerialaisen naisen halusta vaikuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan. Ohjelmassa kuvattu kasvatustieteiden maisteri Oge Eneh on kokenut sukupuolten välisen epätasa-arvon, väkivallan, avioeron, yksinhuoltajuuden ja työpaikkakiusaamisen. Oge uskoo Jumalaan ja perhearvoihin ja ammentaa voimaa suomalaisesta luonnosta.

10.000 euron tuotantotuen sai DocPoint -elokuvatapahtumat ry Mitä sinä uskot -elokuva ja oheisohjelmakokonaisuus.  DocPoint 2022 -festivaaleille luodaan teemakokonaisuus, jossa henkisyyttä, uskoa ja uskomista käsittelevien elokuvien avulla yritetään ymmärtää ja analysoida ajan henkeä ja ilmiöitä.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

Myös Hallonbacken-sarja sai 10.000 euron tuotantuen. Martin Jernin ja Emil Starkin käsikirjoittama, Saara Cantellin ohjaama lasten ja nuorten draamasarja asettuu 1920-luvun Helsinkiin, jossa 12-vuotiaalle Stinalle tarjotaan maksutonta hoitoa keuhkosairauteen Hallonbackenin parantolassa.

Säätiön asiamiehenä sen toiminnan perustamisesta lähtien toiminut ja vuoden lopussa eläkkeelle jäävä asiamies Juha Rajamäki kehuu hakemusten tasoa.

– Hakijoiden joukko oli todella monipuolinen ja korkeatasoinen. Iloitsemme siitä, että Suomessa halutaan ja osataan tehdä kunnianhimoisia ohjelma, joissa käsitellään meitä kaikkia koskettavia yleisinhimillisiä teemoja.

Kirkon mediasäätiö on 24 seurakunnan ja seurakuntayhtymän sekä Kirkkohallituksen vuonna 2005 perustama säätiö, joka tukee ja edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien sekä sähköisten hankkeiden tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa.

Katso lista tukea saaneista täältä.