Kirkon johto kieltäytyy vastaamasta entiselle vapaamuurarille

 

Juhani Julin kertoo Suomen vapaamuurarijärjestöön kuuluvan kymmeniä luterilaisen kirkon pappeja.

Oululaisen Juhani Julinin ulostulo kaapista entisenä vapaamuurina on nostanut yllättäviä reaktioita. Yli kaksikymmentä vuotta vapaamuurarina ollut, mestarimuurariksi edennyt, pari vuotta sitten liikkeestä irrottautunut Julin ihmettelee, miksi kirkko vaikenee suhtautumisessaan järjestöön.

– Olen lähettänyt tiedusteluja asiasta kirkon ylintä johtoa myöten, saamatta minkäänlaista vastausta, Julin pahoittelee.

Entiset vapaamuurariveljet ihmettelevät, miksi mies on toiminut näin tullessaan julkisuuteen.

IK-opisto neliöb. 15.-28.7.

 – Jo vapaamuurarivalassani aikoinaan lupasin, että mikäli veljeni on hädässä tai ongelmatilanteessa, minun tule viipymättä rientää veljeni apuun. Minä toimin nyt täsmälleen tämän asian taustalla pitäen, Julin kertoo.

Suomessa on noin 6700 vapaamuuraria, joukkoon kuuluu pelkästään miehiä. Jäseninä on kymmeniä kirkon työntekijöitä, joista valtaosa on pappeja ja kanttoreja. Julinin mukaan määrä on ollut viime vuosina kasvussa.

Vapaamuurijärjestö on salaisia rituaaleja harjoittava seura, jonka jäsenet kieltäytyvät paljastamasta salaisuuksiaan liikkeen ulkopuolisille.

– Järjestö on sekoitus erilaisia uskonnollisia elementtejä, se käyttää kokoontumisissaan esimerkiksi Raamattua tai Koraania, mutta sanojen ”Jeesus” ja ”Kristus” mainitseminen on kiellettyä, Julin kertoo.

Hengellisen heräämisensä jälkeen entinen suuryrityksen hallintojohtaja on tutkinut järjestön taustaa ja ideologiaa, ja on vakuuttunut siitä, että vapaamuurarijärjestö harjoittaa okkultismia saatananpalvojien ja New Age -liikkeen tavoin.

– Haluan varoittaa entisiä muurariveljiäni, osa on mukana vilpittömästi, ja järjestöllä on monia hyviä eettisiä toimintatapoja.

Oululaismies kertoo olevansa milloin tahansa valmis keskustelemaan vertaisapua tarvitsevien vapaamuurarien kanssa hänen omasta ratkaisustaan.

Juhani Julin Radio Dein viikon vieraana  4.-8.10. klo 15.20.

 
Dei, retroäijät, artikkeliban 31.5.- (1/2)