Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkolla pitää olla kasvot

 

Helsigin Alppilan kirko brunssi haluaa madaltaa kirkon kynnystä. Kuva: Jani Laukkanen

– Ihmiset pitää kohdata seurakunnassa jopa pykälää paremmin kuin muualla. Hyvä ilmapiiri syntyy henkilökohtaisesta kohtaamisesta, yhdessä tekemisen ilosta, keskinäisestä kunnioituksesta ja kiitoksesta sekä siitä, että tarvitsemme toisiamme. Tätä mieltä on kirkkoherra Teemu Laajasalo.

Helsingin Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo uskoo, ettei sisäpiirejä pyöritä pahantahtoisuus vaan inhimillinen mukavuudenhalu. Tuttuun joukkoon on helppo tuudittautua.

– Sisäpiiriläisyys ei kuitenkaan sovi kristinuskoon. Jeesuksen viesti on, että meidän tulee olla kiinnostuneita niistäkin, jotka eivät ole kiinnostuneita meistä. Ihmisiä voi aidosti tavoittaa vain osoittamalla, että välitämme heistä ja heidän elämästään, hän sanoo.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Ongelma ei Laajasalon mielestä ole siinä, ettei kirkko kutsuisi ihmisiä vaan siinä, että kutsu tulee liian usein kasvottomasti.

– Olennaista on, että kutsujalla on kasvot. Jumalan voima on siinä, että hän on Jeesuksen kautta ihmiskasvoinen. Meidän on Kristuksen kasvoina kysyttävä, olemmeko kohdattavissa. 

Lue koko artikkeli tänään ilmestyneestä Sana-lehdestä

 
Artikkelibanneri perussanoma