Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Joka kuntaan tulossa lasten ja vanhusten yhteinen leikkikerho

 

Suurhankkeen tavoitteena on perustaa vuoden 2016 loppuun mennessä jokaiseen Suomen kuntaan sukupolvien kohtaamispaikka. KUVA: Kristiina Kontoniemi

Suomen Kulttuurirahasto perustaa kaikkiin kuntiin kerhon, jossa leikki-ikäiset lapset ja eläkeläiset voivat viettää aikaa yhdessä. Suurhankeen tavoitteena on saada kaikkialle Suomeen sukupolvien välisiä kohtauspaikkoja.

Sukupolvien kohtaamispaikasta toivotaan olevan hyötyä esimerkiksi yksinäisille vanhuksille ja harvoin isovanhempiaan tapaaville lapsille.

Suomen Kulttuurirahasto toteuttaa suurhankkeen yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Suomen Punaisen Ristin kanssa. Kolmevuotiseen hankkeeseen on varattu yli kolme miljoonaa euroa. Kantavana ideana on muistuttaa leikin merkityksestä ja kutsua kaikenikäisiä leikkimään yhdessä.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Koko Suomi leikkii -nimetyn hankkeen tavoitteena on luoda jokaiseen Suomen kuntaan Terhokerho. Kyse on sukupolvien kohtaamispaikasta, jossa lapset, eläkeläiset ja muut aikuiset voivat tavata, leikkiä ja viettää kiireetöntä aikaa yhdessä.

Lue lisää: www.kokosuomileikkii.fi