Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Kirkkojen johtajat pitävät Irakin kristittyjen vainoja kansanmurhana

 

Ääri-islamistinen terrorijärjestö Isis on ajanut kymmeniä tuhansia kristittyjä kodeistaan Irakissa. Heistä monet ovat paenneet autonomisen Kurdistanin alueelle ja Syyrian puolelle. Kiinni jääneet ovat joutuneet silmittömän väkivallan uhreiksi. Eri kirkkojen johtajat ympäri maailmaa kutsuvat tapahtumia Irakin kristittyjen kansanmurhaksi.

The Guardianin haastattelussa 9. elokuuta, Iso-Britannian syyrialais-ortodoksisen kirkon arkkipiispa Athanasius Toma Dawod piti Irakin suurimman kristittyjen kaupungin, Qaraqoshin, valtausta kansanmurhan sinettinä.

– He [Isis] murhaavat kristittyjä Allahin nimessä ja kertovat ihmisille, että kaikki, jotka tappavat kristityn, pääsevät suoraan taivaaseen. Tämä on heidän viestinsä, arkkipiispa selitti.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Dawod vetosi Iso-Britannian hallitukseen, jotta paenneet irakilaiset voisivat saada maasta turvapaikan.

Mark Arabo, katolisen kirkon johtaja Irakin Mosulissa ja irakilaisten kristittyjen kansainvälinen puhemies, kertoi kristittyjen raaoista surmista CNN-uutistoimistolle 7. elokuuta.

– Kristinusko Mosulissa on kuollut, ja kristittyjen holokausti on käsillä, Arabo sanoi.

– Lapsilta katkaistaan päät, äitejä raiskataan ja tapetaan ja isiä hirtetään.

Mark Arabo totesi myös, että kristityt pakotetaan kääntymään muslimeiksi ja myöhemmin murhataan.

Kristittyjen lisäksi muun muassa jesidit, kurdia puhuva etninen ja uskonnollinen vähemmistö Irakissa, on joutunut Isis-terroristien vainojen kohteeksi. Ainakin 500 jesidiä on surmattu ja heitetty joukkohautoihin.  Irakin vuorille on jo paennut kymmeniätuhansia ilman ravintoa.

Viime torstaina 7. elokuuta Yhdysvallat käynnisti ruuan ja veden jakelun maahan. Useat muut valtiot toimittavat myös ruoka-apua, kuten Iso-Britannia ja Ranska. Avunannon ohella Yhdysvallat aloitti ilmaiskut Irakin pohjoisosassa. Tavoitteeksi on määritelty Irakin armeijan ja kurditaistelijoiden tukeminen alueiden puolustamisessa.

 

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie