Yleinen: Arvio: Joulun ihme valkokankaalla 

Kirkko muuttuu kahvilaksi Helsingissä

 

Mikael Agricolan kirkko muuttuu kahvilaksi ja uudenlaiseksi kohtaamispaikaksi Helsingissä. Kirkon seurakuntasaliin tulevan Café Agricolan avajaisia vietetään torstaina 23. syyskuuta. Kahvilan toimintaperiaate on ainutlaatuinen, kahvilan asiakkaat nimittäin ravitsevat itsensä lisäksi myös nälkäisen Afrikassa.

– Kahvilasta tulee voittoa tavoittelematon, ja sen perusajatuksena on: Syö hyvää ja tee hyvää! Kun syöt kahvilassa, ruokit samalla nälkäisen Afrikassa. Jokaisesta ostoksesta lahjoitetaan ruoka-annoksen suuruinen summa Kirkon Ulkomaanavun kautta nälkäisille Afrikkaan. Eli kaksi syö yhden hinnalla, kertoo kahvilakonseptista Agricola-liikkeen toiminnanjohtaja, pappi Teemu Laajasalo.

Café Agricolan avajaisia vietetään torstaina 23. syyskuuta kello 19, Mikael Agricolan kirkolla, Tehtaankatu 23. Café Agricola on auki tiistaisin ja torstaisin kello 10-17, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 10-23 sekä lauantaisin 17-23.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

– Suunnitteilla on, että tämä sama Café Agricola -kahvilamalli monistettaisiin kaupunkeihin eri puolilla Suomea, ja muuallakin avattaisiin tällä periaatteella toimivia kahviloita. Toiveenani on, että kahvilasta tulee matalan kynnyksen kohtauspaikka, olemisen keidas, jossa on mahdollisuus olla rauhassa itsekseen tai käydä innostavaan dialogiin samanmielisten ja erimielisten kesken, Laajasalo sanoo.

Café Agricolassa tarjotaan laadukasta lähiruokaa alueen kahviloista. Tarkoitus ei ole kilpailla keskustan leipomoiden tai kahviloiden kanssa, vaan tarjota yrittäjien tuotteille yksi jakelukanava lisää. Lisäksi kahvilassa tarjotaan myöhemmin lähituottaja keittolounasta. Kahvilan toimintaa tullaan pyörittämään pitkälti vapaaehtoisvoimin.

Kahvilan avajaiset ovat kaikille avoimet, kuten kahvilakin tulee olemaan. Avajaisissa voi paikkaan tutustumisen ohella kuunnella esimerkiksi oopperaimprovisaatioita. Oopperalaulaja Oskari Nokso-Koivisto aikoo muun muassa resitoida teemalla: ”Otteita Helsingin seurakuntayhtymän jäsentukihanke -projektin strategialuonnoksista.”