Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kirkko mukana energiansäästökampanjassa

 

Kirkkohallitus osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa lokakuun toisella viikolla vietettävään energiansäästökampanjaan. Aiemmin mukana ovat olleet jo monet seurakuntayhtymät ja seurakunnat. Teemakampanjalla kiinnitetään huomiota energiatehokkuuteen ja tapoihin säästää energiaa, kertoo Kirkon tiedotuskeskus.

– Viikon aikana harjoitellaan erilaisia energiansäästökeinoja siten, että joka päivälle on oma teemansa. Tavoitteena on tietenkin saada hyvät käytänteet osaksi arkea niin, että niistä tulisi itsestäänselvyyksiä, kertoo työalasihteeri Ilkka Sipiläinen Kirkkohallituksesta.

Kampanjalla kannustetaan myös seurakuntalaisia osallistumaan energiansäästötalkoisiin.

Espoon seurakunnat ovat energiansäästöviikolla mukana jo kuudetta kertaa. Tänä vuonna espoolaiset haastetaan videoimaan energiansäästöniksinsä. Videoista hauskimmat ja oivaltavimmat linkitetään Espoon seurakuntien @kirkon sivuille ja jaetaan sosiaalisessa mediassa. Kolme parasta palkitaan elokuvalipuilla.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä järjestää viikon ajan teemavespereitä, jotka kannustavat kiitollisuuteen, kunnioitukseen ja kohtuuteen Kirkon ilmasto-ohjelman hengessä. Yhtymän verkkosivuilla turunseurakunnat.fi seurataan Roope Lipastin tarinoita pölhöstä naapurista kummallisine energiatekoineen. Työntekijöille jaetaan päivittäin tietoiskuja ja viikon mittaan etsitään myös työntekijöiden ja työporukoiden kekseliäintä energiatekoa.

Mukana ovat myös Helsingin, Kouvolan ja Vantaan seurakuntayhtymät sekä Pielaveden, Raision ja Kaarinan seurakunnat.

Motivan lanseeraamaa energiansäästöviikkoa on vietetty Suomessa vuodesta 1997 ja siihen osallistuu vuosittain satoja yrityksiä ja yhteisöjä.

Tutustu Kirkon ilmasto-ohjelmaan

 
Artikkelibanneri perussanoma