Kehitysministeri Hautala tutustui nuttuihin

 

Kuvassa Pirkko Tuppurainen ja Heidi Hautala. KUVA: Raimo Tuppurainen

Nuttu esittäytyi tällä viikolla Addis Abeban suurlähetystössä kehitysministeri Heidi Hautalalle. Hautala on parhaillaan tutustumismatkalla Etiopiassa. Lähetystyöntekijä Pirkko Tuppurainen kertoi ministerille suomalaisista nututtajista ja tilanteesta Addis Abeban synnytyssairaaloissa.

Heidi Hautala kommentoi hänelle näytettyä pientä, vaaleanpunaista nuttua:

– Voi, miten ihana…ja näitä jaetaan sairaaloissa ihan niin kuin meillä äitiyspakkausta.

Suomen suurlähettiläs Leo Olasvirta vaimoineen järjesti vastaanoton  Heidi Hautalan vierailun kunniaksi.

Heidi Hautala tapsi vastaanotolla merkittäviä etiopialaisia vaikuttajia,  mutta hänellä oli aikaa myös hetkeksi pysähtyä keskustelemaan Suomen evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen lähettien Pirkko ja Raimo Tuppuraisen kanssa.

Missiokampanja ilmainen (IRR-TV)

Lyhyen keskustelutuokion aikana häntä informoitiin nuttuprojektin lisäksi Darimun maaseudun elinolosuhteiden kehityshankkeesta, joka odottaa Ulkoministeriössä mahdollista rahoitusta.

Pirkko Tuppurainen kertoo, että syyskuuhun 2011 mennessä nuttuja on tullut Etiopiaan 44.650 kpl.

– Tavoittelemme yhdessä 50.000 nuttua.

Viime keväänä Etiopian tullilaitos alkoi periä nutuista tullia. John Hopkins -yliopisto Amerikasta maksaa Black Lionin nuttutullit. Pirkko Tuppuraisen unelma etiopialaisesta äitiyspakkauksesta elää edelleen.

– Vielä tämän vuoden Ulkoministeriön hakukierrokselle pilottiprojektihakemukseni ei päässyt, vaan järjestömme valitsi sinne toisen projektin. Ehkä onkin hyvä, että projekti vähän vielä kypsyy, Tuppurainen arvelee.

Kyseessä on ministeri Hautalan ensimmäinen matka Suomen kehitysyhteistyön pitkäaikaisiin kumppanimaihin. Molemmissa maissa ministerin ohjelmassa ovat esillä ajankohtaiset kysymykset, kuten Afrikan sarven tilanne, ruokaturva ja alueen ihmisoikeus- ja demokratiakysymykset.