Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanlähetyspäivien rukousseminaari alkoi jo tänään

 

Jousia Lappi -band aloitti rukousseminaarin Pieksämäellä. Kuva Pirkko Oinonen

Kansanlähetyspäiviä edeltävä Raamatun rukouksia -seminaari alkoi torstai-iltapäivänä Pieksämäen seurakuntakeskuksessa Jousia Lappi -bändin musiikilla. Kansanlähetysopiston raamattulinjasta vastaava Jarkko Haapanen piti opetuksen aiheenaan Muurinrakentajan rukous. Rukousseminaari jatkuu perjantain lounaaseen, ja varsinaiset juhlat alkavat kello 14 myös rukousta käsittelevällä raamattuopetuksella, jonka pitää Jarkko Jokimies.

Jarkko Haapanen muistutti, että Jumala on luotettava ja hänen Sanansa on luotettava. Raamatun sanan lupaukset eivät koskeneet vain Raamatun ajan ihmisiä, vaan ne pätevät nykyaikanakin.

– Se, millaiseksi Jumala Sanassaan itsensä ilmoittaa, sellainen on Jumalamme. Hän on pyhä, suuri ja pelättävä, mutta myös armollinen ja laupias. Meillä on Raamatussa suuria lupauksia, joihin saamme vedota rukoillessamme. Kuten vaikkapa lupaus siitä, että Jumala pitää meistä huolen. Jumala on kanssamme, ei hän meitä jätä. Meille ei voi tapahtua mitään Jumalan sitä sallimatta, Jarkko Haapanen opetti.

– Kuitenkin suurin lupaus Raamatussa on lupaus syntien anteeksiantamisesta Jeesuksen ristintyön tähden. Oikea asenne rukouksessa Jumalaa kohtaan on se, että myönnämme olevamme syntisiä. Emme ole ansainneet sitä, että Jumala kuulisi rukouksemme.

IK-opisto Neliöb. 20.5.-2.6.

– Olemme ansainneet vain kadotuksen. Jumalan suurta armoa ja laupeutta on se, että hän antaa syntimme anteeksi. Hän ottaa armosta meidät rakkaiksi lapsikseen ja kuulee rukouksemme. Armahdettuina syntisinä saamme turvallisesti lähestyä pyhää Jumalaa. Rukous syntien anteeksiantamuksesta on myös sellainen rukous, johon Jumala vastaa aina myöntävästi, Jarkko Haapanen julisti.

Rukousseminaarin muita puhujia ovat Pieksämäen seurakunnan kirkkoherra Mika Riikonen, Kymenlaakson Kansanlähetyksen piirijohtaja Teija Patjas, Kansanlähetyksen kotimaan työn aluekoordinaattori Jukka Kallioinen ja raamattukouluttaja Pirkko Valkama.