Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kansanlähetyspäivät alkavat perjantaina

 

Kuva: Jenniina Nummela

Kansanlähetyspäivät alkavat huomenna perjantaina 6. heinäkuuta Pieksämäellä ja jatkuvat koko viikonlopun.
Pastori Mika Tuovisella on puoli vuotta takana toukokuussa 45 vuotta täyttäneen Kansanlähetyksen johtajana. Tuovinen toteaa, että hallinnossa on tullut vastaan monia uusia ja opeteltavia asioita. Hän pitää Kansanlähetyksen vahvuutena sen näkyä ”evankelioikaa kansa evankelioimaan kansoja”.

– On hienoa, että tämä näky on osattu muotoilla jo alussa näin selkeästi. Se pätee tänäänkin.

 

– Olemme nimenomaan kansan lähetys, uskovien liike. Toivon, että Kansanlähetys säilyisi yhtenäisenä liikkeenä, joka rakastaa Jeesusta ja ihmisiä ja haluaa viedä pelastavaa evankeliumia eteenpäin, Tuovinen sanoo.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

– Jumala on synnyttänyt erilaisia liikkeitä, mutta meidän tulee olla uskollisia sille näylle, jonka Hän on meille antanut, Mika Tuovinen totesi juhlien aattona.  

Kansanlähetyspäivien aiheena on Raamatun valossa. Järjestön juhlilla on aiheen mukaisesti runsaasti raamatunopetusta. Lähetystyö on esillä erityisesti lauantaina koko perheen lähetystilaisuudessa ja sunnuntain pääjuhlassa, jossa Kuopion piispa Jari Jolkkonen siunaa kuusi uutta lähettiä tehtäviinsä ja yksitoista lähettiä uudelle työkaudelle. Lähetystyö on esillä myös lauantain kanavissa, joissa käsitellään muun muassa islamia. Ulkomaisena vieraana on luterilaisen kirkon pappi ja syntyperäinen juutalainen Josef Ben Zvi Israelista.

Evankeliumin sanoma on yksinkertaisesti kuultavissa perjantain ja lauantain missioilloissa, joissa puhuvat Matti Kari ja Seppo Palonen. Musiikkia esittävät Hanna Ekola ja Jaana Pöllänen.

Lapsille, junioreille ja nuorille on yhteisten tilaisuuksien lisäksi myös omaa ohjelmaa.