Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

Kansanlähetyspäivät päättyivät lähettien siunaamiseen

 

Piispa Kaarlo Kallialaa avusti muun muassa Etiopian Mekane Yesus –kirkon presidentti Wakseyoum Idosa. Kuva Juha Levonen

– Seuratkaa uskollisesti elävää Kristusta, mihin iloon ja vaivaan hän teitä viekin. Pyrkikää siihen, että tuotte ihmisiä Jeesuksen luokse, sanoi Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala puheessaan lähetystyöhön siunattaville läheteille tänään Kansanlähetyspäivillä Kankaanpäässä.

Viikonlopun juhlat huipentuivat sunnuntaina juhlateltassa pidettyyn lähetysjuhlaan. Odotukset osallistujamääristä täyttyivät, osin jopa ylittyivät. Viikonlopun aikana tilaisuuksiin osallistui arviolta liki 10 000 juhlavierasta.

Uusina lähetteinä tehtävään siunattiin Eeva ja Arni Hukari Japaniin, Kaisa ja Jukka Sadeharju sekä Anna Vähäkangas Etiopiaan. Yksi naislähetti siunattiin Etu-Aasiaan. Uusille työkausille matkaan siunattiin Liliann ja Hannu Keskinen, Jorma Laine ja Aatto Lamminpää Venäjälle, Maija Leena Pelttari Englantiin sekä Mari ja Daniel Nummela samoin kuin Lea ja Jorma Pihkala Japaniin.

– Lähetti tulee huomaamaan maailman vielä monimuotoisemmaksi kuin luulikaan ja inhimillisen elämän paljon monivärisemmäksi kuin kuvittelikaan. Hänet kutsutaan oppimaan, kasvamaan, muuttumaan ja kypsymään – eikä aina vain leppeästi ja lempeästi vaan joskus myös vastahakoisesti ja kivulla. Lähetti ei voi lähteä ja kantaa kutsumustaan muutoin kuin siunauksen ja rukouksen saattelemana, Kalliala sanoi.

Kirkkorekry neliöb. 29.4.-12.5.

 

Sana kosketti sydämiä

Lähetysjohtaja Mika Tuovisen mukaan Kansanlähetyspäivät olivat järjestelyiltään erittäin onnistuneet.

– Minulla on myös se tunne, että Jumala antoi päiville siunauksensa. Sana sai koskettaa, uskovat tapasivat toisiaan ja rohkaisivat toisiaan. Koin, että päivät olivat niin hyvät, että täältä ei malttaisi millään lähteä lomalle, Tuovinen sanoi.

Sunnuntain messut kokosivat juhlateltan ja ympäristön kirkot täyteen kuulijoita. Kankaanpään kirkossa saarnannut kirkkoherra Keijo Rainerma puhui rakkauden laista Jeesuksen vuorisaarnan mukaan.

– Kymmenen käskyä ovat Jumalan antama elämän oma laki kaikille ja kaikiksi ajoiksi, Rainerma muistutti.

Hän sanoi, että Jumalan käskyjen ulkonainen noudattamien riittää turvaamaan yhteiskuntarauhan ja kohtuulliset ihmissuhteetkin, mutta sielulle pintakelpoisuutemme ei tuo rauhaa. Ihmisen syntiä rakastavan sydämen pahuudesta ja siitä juontuvan yhteiskunnallisen kovuuden pauloista voi pelastaa vain hengellinen herätys ja Jeesuksessa tarjolla oleva lahjavanhurskaus.

– Se, mikä on Raamatun mukaista ja kristillisesti oikein, on koko maalle ja kansalle taloudellisesti edullisinta, sosiaalisesti oikeudenmukaisinta, kulttuurisesti kauneinta ja ihmissuhteissa kestävintä ja onnellisinta, Rainerma päätti saarnansa.

Ensi vuonna Kansanlähetyspäiviä vietetään Jyväskylässä.

 

 

 

 
artikkelibanneri Uusi Tie