Kansanedustaja Päivi Räsänen sai kutsun poliisikuulusteluun: ”Olen hämmästynyt siitä, että tutkintaa edelleen jatketaan”

 

Päivi Räsänen KD:n puoluekokouksessa Oulussa elokuussa 2019. Kuva: Jukka Salmi

Päivi Räsäsen kesäkuussa sosiaalisessa mediassa julkaisemasta kannanotosta käynnistetty rikostutkinta jatkuu. Hän on saanut kutsun poliisikuulusteluun, joka toimitetaan tämän viikon perjantaina 1.11. Pasilan Poliisitalolla.

”Minua kuulustellaan rikoksesta epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan (5500/R/53318/19), josta voitaisiin tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi”, Päivi Räsänen (KD) kirjoittaa tiedotteessaan.

”Olen hämmästynyt siitä, että tutkintaa edelleen jatketaan tapauksessani, jossa on kysymys syvästi uskonnon- ja sananvapaudesta.”

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

Räsänen ei katso syyllistyneeni rikokseen ottaessani kantaa Raamatun pohjalta Suomen evankelisluterilaisen kirkon toimintaan.

Räsäsen kesäkuussa Twitterissä ja Facebookissa julkaisemien päivitysten sisältö oli sitaatti Raamatun Uudesta testamentista Roomalaiskirjeen ensimmäisestä luvusta (Room. 1:24-27).

Räsänen kertoo olleensa kirkon luottamushenkilönä tyrmistynyt siitä, että kirkko osallistui Helsingissä järjestetyn Pride-tapahtumaan virallisena kumppanina.

”Kirkkojärjestyksen mukaan ’kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.’ Pride-tapahtumassa juhlistetaan sellaisia tekoja, joista Raamattu käyttää sanoja synti ja häpeä. Tämän pohjalta kysyin: ’Miten kirkon oppiperusta, Raamattu sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?'”

”Mikäli Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen tulisi johdonmukaisesti rangaistavaksi”, Räsänen kirjoittaa.

Kansanedustaja Räsänen huomauttaa myös tiedotteessaan, että eduskunta on yksimielisesti hyväksynyt kirkkolain, jonka mukaan kirkko tunnustaa Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa.

”Eduskunta ei siis ainoastaan ole sallinut kirkon noudattaa Raamattua sen toiminnassa ja opissa vaan suorastaan kirkkolailla säätänyt, että näin tulee toimia.”

Kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo myös jatkossa käyttävänsä perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa turvattua uskonnonvapautta, vaikka saisi tuomion. Hän kehottaa myös muita tekemään samoin.