Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

Kansan Raamattuseurassa kolmen viikon lomautukset

 

Kuvassa Kansan Raamattuseuran ja Sana-lehden henkilöstöä. Kuva: Kansan Raamattuseura

Kansan Raamattuseuran Säätiö ja sen liiketoimintayksikkö Karas-sana Oy lomauttavat 80 työntekijäänsä tänä vuonna kolmeksi viikoksi.

KRS:ssa on etsitty keinoja tasapainottaa tämän vuoden taloutta, ja lomautuksilla saavutetaan yt-neuvotteluiden tavoitteena olleet 145 000 euron säästöt henkilöstömenoista. Lomautukset toteutetaan hajautetusti pitkin vuotta, jotta ne vaikuttavat toimintaan mahdollisimman vähän.

KRS:n on luterilainen palvelujärjestö, jonka toiminnan rahoitus kertyy pääosin pieninä puroina yksityishenkilöiden säännöllisistä lahjoituksista sekä keräys- ja testamenttituotoista. Kirkolta KRS saa vain vähän tukea. Kirkon viralliset ja suosituskolehdit sekä muut mahdolliset avustukset vastaavat alle 10:tä prosenttia yksityishenkilöiltä tulevasta tuesta.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Maamme taloudellinen tilanne on heikentynyt, mikä heijastuu myös meidän talouteemme, toiminnanjohtaja Ulla Saunaluoma kertoo.

Vuonna 1945 perustettu Kansan Raamattuseura toimii seurakunnissa sekä omissa loma- ja kurssikeskuksissaan, joista suurin on Lohjan Vivamo. KRS:n toimintaa Parikkalan Oronmyllyllä jatketaan yhteistyössä vasta perustetun Oronmyllysäätiön kanssa.

Lapsiperheitä palvelevat mm. kiertävä nukketeatteri Sananjalka, lastenleirit sekä Vivamon Lastenkylä, nuoria kokoavat rippileirit ja opiskelijatoiminta. Aikuisten toimintaa on lähinnä kaupungeissa, ja esimerkiksi 2007 aloitetut, seurakuntien kanssa yhdessä toteutettavat SenioriFoorumit kokoavat vuosittain jo lähes 15 000 kävijää.

KRS:n työ tavoittaa vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä myös Sanan Suvipäivillä, Heinäveden Kirkastusjuhlilla, Lapin turistityössä, avioparitoiminnassa sekä Tarinoiden majatalon ja Vivamon Raamattukylän teatteriesityksissä. KRS:n aloitteesta ovat syntyneet myös seurakunnissa vietettävät Uskon päivä ja Uskon yö –tapahtumat sekä kristillisten toipumisen Krito-ryhmät. Musiikki soi miltei kaikessa toiminnassa.

Mediatyötä tehdään radio-ohjelmissa ja sosiaalisessa mediassa sekä julkaisemalla Sana-lehteä ja kirjoja. Viime vuosien uusia väyliä ovat elämäntarinasivusto MyStory.com ja The Four-sivusto tuotteineen. Uusi Uskon askeleita –radio-ohjelmasarja perustuu kristilliseen L10T-elämäntapavalmennukseen. Monet tuntevat KRS:n Venäjällä tehtävästä vankila- ja katulapsityöstä sekä lastenkotityöstä Intiassa.

Tämän vuoden valtakunnallinen tempaus on Sana-lehden käynnistämä Koko Suomi kahville -kansanliike, johon kuka tahansa voi osallistua tarjoamalla ystävilleen kahvit.