Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Kallion kirkon torni avautuu kävijöille

 

Harmaasta graniitista rakennettu Kallion kirkko on yksi Helsingin maamerkeistä. Kuva: Albert Lindberg

Kallion kirkon tornin ensimmäinen turistikausi starttaa toukokuussa 2024. Tornikierrosten avajaispäivää vietetään 9.5. helatorstaina, Kristuksen taivaaseen astumisen päivänä.

Torniin pääsee jonottamalla 10 hengen ryhmissä klo 14–19 välisenä aikana. Varausta ei voi tehdä etukäteen.

Kierrostoiminta käynnistyy 15.5. alkaen käytettävissä olevien resurssien mukaan. Etsimmekin siksi täysi-ikäisiä vapaaehtoisia erilaisiin torniin liittyviin tehtäviin. Sesonkiaikana (1.6.–31.8.) tavoitteena on pitää torni auki keskiviikoista lauantaihin. Juhannusviikonloppuna torni on kiinni.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Opastetuille tornikierroksille ilmoittaudutaan toukokuussa avautuvan varausjärjestelmän kautta. Lauantaisin sekä mahdollisina muina teemapäivinä torniin pääsee jonottamalla, 10 hengen ryhmissä. Turvallisuussyistä kierrokselle edellytetään 18 vuoden ikää.

Tornikäynnin hinta on 10 euroa kesä-elokuussa, muina aikoina 14 euroa. Tornin pääsee edullisemmin erilaisina teemapäivinä, kuten Helsinki-päivänä tai Kallio Block Party -päivänä.

Kallion kirkko on avoinna joka päivä läpi vuoden, arkisin 7–21 ja viikonloppuisin 9–19. Sisäänpääsy on maksuton.

Kallion kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1912 ja sen on suunnitellut yksi Suomen tunnetuimmista kirkkoarkkitehdeistä Lars Sonck.

Kirkon digi-oppaana toimii Reveel-sovellus. Sovellus kääntää infon 28 kielelle ja on käyttäjälleen ilmainen. Digitaalinen tornikierros maksaa 2,99. Reveel on muun muassa Tuomiokirkon, Suomenlinnan, Helsingin kaupungin ja Viking Linen käytössä.