Kaikille yksi ja sama tie – Fidan ja Kylväjän edustajat ihmettelevät Saksan Evankelisen Kirkon linjausta

 

Kuva: Istockphoto

Saksan Evankelisen Kirkon virallinen linjaus, jonka mukaan juutalaisia ei pidä käännyttää kristinuskoon, hämmästyttää suomalaisia juutalaistyötä tekeviä.

Maailmassa on noin 16 miljoonaa juutalaista, joista 6,3 miljoonaa asuu Israelissa ja 5,7 miljoonaa Yhdysvalloissa. Lähetysyhdistys Kylväjä tekee juutalaistyötä Israelissa, Ukrainassa ja Venäjällä Pietarissa.

– Raamattu opettaa selkeästi, että juutalaisilla ei ole eri tietä taivaaseen, sanoo Kylväjän työalajohtaja, koulutuspäällikkö ja juutalaistyön työaluevastaava Pentti Marttila.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

– Ihminen voi pelastua vain Jeesuksen kautta, se on jokaiselle ainut tie Jumalan luo. Roomalaiskirjeessä Paavali kirjoittaa siitä selkeästi. Sitä paitsi messiaaniset juutalaiset, jotka uskovat Jeesukseen, eivät ole enää mikään pieni ryhmä tässä maailmassa. Tunnen myös saksalaisia, jotka tekevät työtä juutalaisten parissa.

Kylväjän työkentällä juutalaisille ei viedä kristillisyyttä, vaan heitä kutsutaan palaamaan uskon juurille ja Jumalan Israelin kansan kanssa tekemiin lupauksiin sekä ennen kaikkea uskomaan Messias-Jeesukseen lupausten täyttymyksenä.

– Jumalan kaikki lupaukset juutalaisia kohtaan ovat edelleen voimassa, mutta pelastus heillekin tulee vain Jeesuksen Kristuksen kautta.

Tehtävämme on kertoa

– Surullinen päätös, kommentoi asiaa Fidan juutalaistyön koordinaattori Mari Saksan Evankelisen Kirkon linjausta.

Fida International ry on vuonna 1927 perustettu Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö. Suomen helluntaiseurakunnat tekevät Davar- eli Israel- ja juutalaistyötä Fidan lisäksi myös Avainmedian ja Syväntöjen raamattutyön kautta. Hepreankielinen sana davar tarkoittaa Jumalan Sanaa. Monipuolisen davar-työn päämääränä on kertoa juutalaisille evankeliumi ja perustaa uusia seurakuntia.

– Iloitsen siitä, että juutalaisia tulee uskoon tänä päivänä kaikkialla.

Vuodesta 1988 järjestetyt outreach-matkat on yksi tapa toteuttaa juutalaistyötä. Ne ovat Israel- ja juutalaistyön lyhytaikaisia evankeliointimatkoja ja suuntautuvat pääosin Israeliin, mutta viime aikoina niitä on tehty myös niihin Euroopan maihin, joissa on Fidan lähettejä. Eurooppa on kasvava haaste ja juutalaisten parissa tehdään työtä Unkarissa, Saksassa ja Espanjassa.

– Olemme saaneet Jumalan Sanan juutalaisilta. He aikoinaan käänsivät selkänsä Jeesukselle. Nyt on meidän tehtävämme kertoa heille sanoma Jeesuksesta Messiaasta siellä, missä he ovat. Ilman Jeesusta Kristusta ei ole pelastusta kenessäkään muussa. Se sanotaan selkeästi Raamatussa. Jumala ei ole hyljännyt omaisuuskansaansa, vaan hänen lupauksensa heille ovat edelleen voimassa ja hän ajallaan toteuttaa antamansa lupaukset. Jumala oman valintansa mukaan valitsi juutalaisen kansan omaisuuskansakseen. Meidän tehtävämme on siunata tuota kansaa. Pelastus kuuluu kaikille, niin juutalaisille kuin ei-juutalaisille. Kaikille on yksi ja sama tie Isän Jumalan luokse, Jeesuksen sovitustyön kautta, jonka hän hankki ristinkuolemallaan. Meidän tehtävämme on kertoa tätä ilosanomaa jokaiselle, myös juutalaisille siellä, missä he ovat.

Teksti: Ulla-Maija Lammi-Ketoja

 

 

Aiheet