Ihmisiä ja ilmiöitä: Koronatartuna oli viedä äänen lisäksi koko Tom Bollströmin elämän – ”Koin olevani Jumalan kanssa kasvokkain” Elämäntaito: Vatikaanin uusi dokumentti listaa ihmisarvon “raskaat loukkaukset” – Ihmisellä on oikeus elämään, ei kuolemaan

K24: Hiippakuntasihteeri lähti Rauhanyhdistyksestä – ”Liikkeen halu selvittää vääryydet ei vakuuttanut”

 

Hiippakuntasihteeri Pekka Asikainen jättäytyi pois vanhoillislestadiolaisten seuratoiminnasta.

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen seurapuhujiin lukeutuva Oulun hiippakunnan hiippakuntasihteeri Pekka Asikainen arvostelee vanhoillislestadiolaisen liikkeen johtoa siitä, että se on pyrkinyt vaientamaan lastensuojelun asiantuntijoita. Asikaisen mukaan Rauhanyhdistys ei ole puuttunut lasten hyväksikäyttöä koskevien tapausten selvittämiseen riittävän ponnekkaasti.

Vanhoillislestadiolaisessa liikkeessä vaikuttanut hiippakuntasihteeri on jättänyt puhujatehtävät liikkeessä, koska hän katsoo, ettei Rauhanyhdistyksen johto ole lähtenyt riittävän ponnekkaasti selvittämään liikkeen piirissä epäiltyjä lasten hyväksikäyttötapauksia. Asiasta uutisoi Kotimaa24 uutispalvelu tiistaina.

– Asioihin on puututtava rohkeasti. Ei ole oikein, että epäkohtiin puuttuvia ihmisiä pyritään vaientamaan ja pitämään pois julkisuudesta, kommentoi Asikainen vanhoillislestadiolaisen liikkeen tilaisuuksista irrottautumista Radio Deille.

IK-opisto, neliöb. 15.-28.4.

Hiippakuntasihteeri Pekka Asikaisen ja Rauhanyhdistyksen keskusyhdistyksen pääsihteeri Tuomas Hännisen haastattelut Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina 9.6. klo 9-10. Uusinta klo 13-14. ja yöllä klo 01-02.

Lue myös: Vanhoillislestadiolaisten johto ohjeistaa paljastamaan pedofiliatapaukset poliisille”

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)