Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

”Jumala antoi median, jolla tavoitetaan miljoonia”

 

Medialähetyspäiviä vietetään Oulussa 14.-15.6. Kuva: Sansa

– Arabit etsivät totuutta. Kolmen viime vuoden aikana olemme nähneet paljon enemmän muslimeita tulevan uskoon kuin koskaan ennen. Kristittyinä meidän täytyy käyttää tilanne hyväksi ja kertoa rauhan, toivon ja sovituksen sanomaa. Nyt on sen aika, sanoi TWR:n arabiankielisen työn johtaja Medialähetyspäivillä Oulussa.

Hän puhui ihmisissä olevasta tyhjästä tilasta, jonka toiset koettavat täyttää materialla ja toiset, niin kuin arabikeväänä 2011, muuttamalla yhteiskuntaa.

– Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa ajateltiin, että asiat muuttuvat parempaan, kun hallintoa muutetaan. Ihmiset olivat kyllästyneitä köyhyyteen, korruptioon, työttömyyteen… Nyt he ovat nähneet, että poliittiset muutokset eivät tuoneet rauhaa. Myöskään islam ei tarjoa rauhaa. Meidän tehtävämme on kertoa arabeille, että Jeesus antaa toivon, rauhan ja vapauden.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

TWR, joka on maailman suurin medialähetysjärjestö, välittää sanomaa radion ja yhä enemmän myös muiden medioiden välityksellä. Esimerkiksi älypuhelimella kuka tahansa voi kuunnella radiota missä päin maailmaa tahansa.

Suora lähetys Syyriaan

Yksi ajankohtainen hanke arabiankielisessä radiotyössä on TWR:n ja muutaman muun järjestön yhdessä toteuttama Toivoa Syyriaan -ohjelma, johon ihmiset voivat soittaa ja purkaa kokemuksiaan. Ohjelma on avoimesti kristillinen, mutta siinä annetaan myös käytännön ohjeita esimerkiksi pakolaisleirillä elämiseen.

Jotta yhä useampi syyrialainen kuulisi viikoittaista ohjelmaa, pakolaisleireillä on jaettu pieniä radioita. Ohjelmasta on saatu kiitosta.

– Hyvät ystävät, ei olla hiljaa! Jumala antoi meille median, jolla tavoitetaan miljoonia. Erityisesti sähköinen media on turvallinen tapa välittää toivoa niille, jotka sitä tarvitsevat, TWR:n arabiankielisen työn johtaja vakuutti Oulussa.

Samalla hän muistutti, että kristityksi kääntymisellä voi olla vakavat seuraukset:

– Näen työssäni koko ajan, mitä kristityksi kääntyminen merkitsee. Moni joutuu jättämään taakseen kaiken, jotta voi seurata Kristusta. Meidän velvollisuutemme on rukoilla myös heidän puolestaan, että he pysyisivät uskossa ja kestäisivät vaikeuksissa.

Radio Dei lähettää Medialähetyspäivä-ohjelmaa vielä sunnuntaina kello 16-18. Osa tilaisuuksista on katsottavissa suorina nettilähetyksinä osoitteessa sansa.fi/nettitv.

 

 
Sansa artikkeliban.1.5.- MJa