Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Joulu herättää auttamisen halun – kohteita tarjolla runsaasti

 

Pipliaseuran joulukampanjassa kerätään varoja palestiinalaisille kristityille lapsille. Kuva Pipliaseura

Jouluna voi tehdä hyvää. Kristillisten järjestöjen ja organisaatioiden joulukeräykset kohdistuvat tänä vuonna niin lapsiin, nuoriin kuin synnyttäviin äiteihinkin. Myös vähävaraisia ja yksinäisiä on mahdollista muistaa.

Turvaa ja tekemistä kristityille lapsille Palestiinassa

Suomen Pipliaseuran Betlehemin lapsi -keräys tukee kristittyjä palestiinalaislapsia alueilla, joilla heitä kohtaa syrjintä ja jopa vainot. Lapsille ja nuorille järjestetään leirejä ja retkiä sekä opetetaan raamatunkertomuksia nukketeatterin ja draaman keinoin yhteistyössä paikallistenkirkkojen ja koulujen kanssa. Lahjotuksen voit tehdä Pipliaseuran verkkosivuilla.

Äitiyskuolleisuutta vastaan Kylväjän joulukeräyksellä

Lähetysjärjestö Kylväjän joulukeräys kohdistuu Bangladeshiin. Keräyksen tuotot käytetään paikallisten terveysolojen parantamiseen ja heikossa asemassa olevien aseman kehittämiseen. Maassa, jossa äitiyskuolleisuus on korkea, mahdollistetaan joululahjoitusvaroin turvallisempia synnytyksiä ja parannetaan ihmisten toimeentuloa kyyhkysten tai vuohien kasvattamisen avulla.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Tukea kriisialueille radio- ja televisio-ohjelmin

Medialähetysjärjestö Sanansaattajien (Sansa) Jaa parasta joululahjaa -joulukeräyksessä on tänä vuonna neljä kohdetta. Tukea voi televisiokanava SAT-7 Türk, joka jakaa evankeliumin sanomaa turkkilaisille kristityille, joita on maassa uskonnollisena vähemmistönä noin 0,2 prosenttia. Toisena kohteena ovat luonnonkatastrofien uhreiksi Aasiassa joutuneet, joille tehdään kriisiradiota. Avustuskohteina ovat myös iranilaislapset sekä syyrialaisnuoret.

Kristillistä peruskoulutusta juutalaisille

Kansanlähetyksen (SEKL) joulukeräyksellä tuetaan tänä vuonna juutalaisten keskuudessa tehtävää työtä. Kerätyillä varoilla tuetaan yksinhuoltajaperheitä sekä aviopareja, tarjotaan kristillistä peruskoulutusta Jerusalemin Makor Hatikvah -koulussa, tehdään diakoniatyötä ja tavoitetaan opiskelijoita.

Toisenlaisella lahjalla joulun iloa kehitysmaihin

Kirkon Ulkomaanavun Toisenlainen lahja on ekologinen ja eettinen lahja, jolla voi ilahduttaa ystävää ja samalla auttaa kehitysmaiden ihmisiä. Toisenlaisen lahjan avulla voi antaa muun muassa ammatin Naisten pankin kautta, koulupuvun tai vaikkapa perinteisen vuohen. Kattavaa lahjavalikoimaa pääset tarkastelemaan Toisenlaisen lahjan verkkosivuilla.

Laulamalla lapselle koulutuksen lahja

Suomen Lähetysseuran Kauneimmat joululaulut soivat tänä vuonna unohdetuille lapsille. Seurakuntien järjestämissä Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksissa kerätään kolehti Suomen Lähetysseuran ulkomaiseen työhön. Lähetysseura ohjaa keräystulot kehitysmaiden lasten koulutukseen, lasten ja äitien terveydenhuoltoon sekä perheiden toimeentulomahdollisuuksien parantamiseen.

Kolehtihaavia voi kartuttaa myös soittamalla tai tekstiviestillä. Lahjoitusohjeet löytyvät Lähetysseuran verkkosivuilta.

Suomalaisten nuorten yksinäisyyden torjuntaa

Kansan Raamattuseuran joulukeräys nostaa tänä vuonna kohteekseen yksinäiset nuoret ja nuoret aikuiset. Keräykseen osallistumalla tuetaan matalan kynnyksen kohtaamispaikkojen rakentamista, joihin kuka tahansa nuori tai nuori aikuinen on tervetullut omana itsenään.

Keräykseen voi osallistua Kansan Raamattuseuran verkkosivuilla.

Saamisen iloa Euroopan köyhimmille lapsille

Patmos Lähetyssäätiön Operaatio Joulun Lapsi vie iloa ja toivoa Euroopan köyhimmille lapsille kenkälaatikoihin pakatuilla joululahjoilla tänäkin vuonna. Lahjoitusvaroilla valmistetaan lahjoja, katetaan pakettien kuljetuskustannukse ja rahoitetaan lasten Suuri Seikkailu -opetuslapseuskouluja.

Operaatio Joulun lapseen pääset mukaan Patmoksen verkkosivujen kautta.

Joulupadat jo 110:nnen kerran vähävaraisten puolesta

Pelastusarmeijan joulupadat pystytetään jo 110. kertaa ympäri Suomea. 16.12–23.12.2016 järjestettävän keräyksen tuotolla autetaan Suomessa asuvia vähävaraisia lapsiperheitä, yksinäisiä vanhuksia ja syrjäytymisvaarassa olevia nuoria. Pelastusarmeija jakaa Joulupadasta saatavat varat ruokana, vaatteina ja lahjakortteina.

Keräykseen voit osallistua joko padoilla tai verkkosivustolla. Sivustolla on mahdollista myös perustaa oma joulupata ja kartuttaa sen pottia yhteisöllisesti.