Yleinen: Konekiväärisaarnaaja pelastaa Afrikan lapsia

Johannes Paavali II:lla autuas vappu

 

Johannes Paavali II

Paavi Benedictus XVI julistaa roomalaiskatolisen kirkon aiemman johtajan, puolalaissyntyisen paavi Johannes Paavali II:n autuaaksi vappupäivänä.
Johannes Paavali II:n eli siviilinimeltään Karol Józef Wojtylan autuaaksijulistaminen tapahtuu ennätysajassa – vain kuusi vuotta hänen kuolemansa jälkeen.

Johannes Paavali II:n autuaaksijulistamista arvioidaan saapuvan Roomaan seuraamaan ainakin 300 000 ihmistä.  

Beatifikaatio eli autuaaksijulistaminen merkitsee roomalaiskatolisen kirkon virallista tunnustusta siitä, että kyseinen henkilö on elänyt esimerkillisen kristillisesti ja saavuttanut taivaan kirkkauden. Tämän vuoksi kirkko voi pyytää uuden autuaan esirukousta ja osoittaa hänelle liturgista kunnioitusta.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Roomalaiskatolinen kirkko vaatii, että autuaaksijulistettava henkilö voidaan yhdistää johonkin ihmeeseen.

Ranskalainen Parkinsonin tautia sairastanut nunna Simon-Pierre Marie on kertonut rukoilleensa edesmennyttä Johannes Paavali II:a parantamaan hänen sairautensa. Marie ja hänen nunnatoverinsa kertovat, että sairaus katosi selittämättömästi jonkin ajan kuluttua rukouksen jälkeen.

Radio Dei kertoo Johannes Paavali II:n autuaaksijulistamisesta ja beatifikaatioon vaadittavista ihmeistä vappuaattona 30.4. klo 12.30 ja vappupäivänä 1.5. klo 8.45.

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)