Jeesus-marssit muuttuvat koko perheen vappujuhliksi

 

Lasse Heikkilän ja Valkia- ryhmän yhteistyönä syntynyt Suomalainen messu on osa Helsingin vapputapahtumaa.

Perinteisten työväenmarssien rinnalla nähdään vappupäivänä monissa kaupungeissa Jeesus-marsseja, joihin odotetaan osallistuvan tuhansia kristittyjä.

Suomessa Jeesus-marsseja järjestetään vapunpäivänä ainakin Helsingissä, Heinolassa, Kokkolassa, Tampereella, Joensuussa ja Vaasassa. Marsseista on tullut tapahtumia, joihin osallistuu väkeä eri seurakuntataustoista. Monilla paikkakunnilla marssi-ideasta syntynyt tapahtuma on lähtenyt kehittymään kohti lapsiperheille suunnattua vapputapahtumaa.

Jeesus-marssit saivat alkunsa Englannista vuonna 1987, kun 15 000 kristittyä kokoontui Lontoon kaduille rukoilemaan.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Marssit lähtevät useimmilla paikkakunnilla liikkeelle puolen päivän aikaan, Helsingissä ja Tampereella kello kolmentoista jälkeen.

Kokkolassa marssivat moottoripyörät

Helsingissä Jeesus-marssin ympärille on rakentunut vuosien saatossa koko perheen vapputapahtuma, joka toteutetaan yhteistyössä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan ja pääkaupunkiseudulla toimivien kristillisten yhteisöjen kanssa.

Järjestäjät odottavat ”Koko perheen vapun” kokoavan Senaatintorille kuutisen tuhatta ihmistä, joista puolet on mukana marssissa. Tapahtumaa käynnistyy kello kymmeneltä Tuomiokirkossa alkavalla perhemessulla.

Monilla paikkakunnilla seurakuntien vapputapahtumiin on saatu mukaan nimekkäitä esiintyjiä. Kokkolassa vappupäivänä puolen päivän aikaan alkavassa Jeesus-marssi -tapahtumassa ovat mukana Bjarne Kallis ja Nina Åström.

Kokkolassa kulkueen jatkeena nähdään myös moottoripyöriä, kun marssiin osallistuu kristillinen moottoripyöräkerho Gospel-Riders.

Radio Dein lähettää suoraa lähetystä Helsingin Senaatintorin vapputapahtumasta sunnuntaina 1.5. klo 12-15.

 
Dei, aamuvirkut, artikkeliban 7.2.- (2/2)