Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Jo 15 vuotta rukousta naisten puolesta

 

Hanna-työ on naisten rukousliike naisten puolesta.

Maailmanlaajuisen naisrukousliikkeen Hanna-työn toiminta täyttää tänä vuonna Suomessa 15 vuotta.

Medialähetys Sanansaattajien Hanna-työ on maailmanlaajuinen rukousliike maailman naisten auttamiseksi. Toiminnan perustana on Hanna-rukouskalenteri, jonka mukaan kaikki osallistuvat naiset rukoilevat samoista aiheista samana päivänä.

Kansainvälisen Hanna-työn perusti vuonna 1997 Marli Spieker. Hanna-työ on osa medialähetysjärjestö TWR:n Project Hannahia. Suomessa työ alkoi siis jo kolme vuotta maailmalla lanseeraamisen jälkeen.

Dei, retroäijät, neliöb. 18.-24.6.

Suomessa Hanna-työn mottona on jakaa ”Siskolle kans!”. Sillä tarkoitetaan evankeliumin jakamista kaikille naisille eli ympäri maailman.

Rankkoja rukousaiheita

Hanna-rukouskalenterissa on vuoden jokaiselle päivälle rukousaihe. Nämä aiheet koskettavat maailman naisia ja heidän asemaansa.

– Välillä aiheet ovat niin rankkoja, että epätoivo meinaa vallata, Lehtimäen Hanna-piirin vetäjä ja Sansan Hanna-tiimin jäsen, vapaaehtoinen Satu Hauta-aho kuvailee.

– Rukouksien aiheina on usein alistetussa asemassa olevien naisten puolesta rukoileminen. Esimerkiksi lapsiavioliittoon pakotettujen, ihmiskaupan uhrien ja prostituoitujen puolesta olemme rukoilleet.

Parasta Hanna-rukoustyössä on kuitenkin se, että saa nähdä rukouksiin vastattavan.

– Vaikka rukousaiheet menevät joskus todella syvälle niin että ahdistaa sydänjuuria myöten, toivo kuitenkin voittaa. Saamamme palaute on todella rohkaisevaa. On mahtavaa nähdä, miten Jumala toimii silloinkin kun ongelmat ovat näin isoja ja laajoja, Hauta-aho kertoo.

Lähetystyötä kotoa päin

Hauta-aho kertoo Hanna-työn olevan kuin kotoa päin tehtävää lähetystyötä. Mukana ei ole varsinaisesti miehiä, mutta myös he lähettävät palautetta, kun rukoustyö tuottaa hedelmää kentällä.

Rukoustyön lisäksi Hanna-työhön kuuluu käytännön puoli. Radio-ohjelma nimeltä Naiset toivon lähteellä neuvoo naisia käytännön asioissa 67 kielellä viidessä maanosassa 900 radioaseman kautta. Aiheet ovat tärkeitä, mutta niinkin arkisia kuin lastenhoito, hygienia, terveys ja ruuanlaitto. Käytännön opetukseen nivoutuu Raamatun sanaa.

Radio-ojelman kuuntelu onnistuu tietysti netistäkin. Hanna-työstä on nykyään olemassa myös Project Hannah -kännykkäsovellus, joka kasvattaa kuuntelevaa yleisöä entisestään.

– Naisten taloudellinen tukeminen ja radiotyö ovat kuitenkin vain bonusta. Rukoustyö on tärkeintä ja se, että Jumala toimii! Hauta-aho muistuttaa.

Monenlaista juhlistamista

15-vuotisjuhlavuonna Hanna-työ on Sansassa entistä enemmän esillä. Tarkoitus olisi järjestää erilaisia työhön sopivia tempauksia. Suomessa noin kahdeksassakymmenessä seurakunnassa toimivat Hanna-piirit ovat myös enemmän esillä seurakuntien toiminnassa.

Juhlavuoden kunniaksi on myös teetetty Hanna-mukeja. Mukit ovat Arabian tuotantoa ja niissä on valkoisella pohjalla Hanna-työn tunnusvärillä liilalla tehty koristeellinen kukkakuvio.

Juhlavuosi huipentuu loppusyksyllä liikkeen perustajan Spiekerin Suomen-vierailuun. Marraskuussa järjestettävät Uskomaton nainen -konferenssit ovat varsinaiset Suomen-työn 15-vuotisjuhlat.

Lisätietoa Hanna-työstä saat Sansan sivuilta: www.sansa.fi