Uutiset: Intialainen Vishal Mangalwadi toivoo länsimaiden palaavan koulujensa ja yliopistojensa kristillisille juurille

Islaminuskoiset oppilaat eivät este seurakuntien ja koulujen yhteistyölle

 

Aarnivalkean koulu Espoossa. Kuva: J-P Kärnä

Seurakunnat tekevät aktiivisesti yhteistyötä koulujen kanssa ympäri Suomen.

Esimerkiksi Espoossa seurakunnan väki käy kaikissa Espoon kouluissa, vaikka joihinkin niistä onkin keskittynyt paljon maahanmuuttajien lapsia, kertoo Länsiväylä -lehti.

-Ei-islaminuskoisista maahanmuuttajistakin monet ovat kristittyjä, muistuttaa sanoo Espoon seurakuntayhtymän kasvatustyön sihteeri Pirjo Myllärniemi.

Koulujen ja seurakuntien pitkä yhteistyö jatkuu tulevaisuudessakin Espoossa, sillä kaupungin sivistystoimi ja seurakunnat pääsivät asiasta juuri sopimukseen.

- Jokaisella seurakunnalla on ollut yhteistyötä alueensa koulujen kanssa joko enemmän tai vähemmän. Nyt yhteistyölle on määritelty vähimmäistaso, mikä lisää tasapuolisuutta, kertoo Myllärniemi Länsiväylässä.

Dei  Eurovaalit neliöb. 7.5.-3.6.

Yli 80 prosenttia lapsista kuuluu kirkkoon

Hädän hetkellä koulujen kriisikansioissa on myös seurakunnan yhteystiedot.

Todella suuri enemmistö, yli 80 prosenttia espoolaisoppilaista kuuluu luterilaiseen kirkkoon. Seurakunnan tilaisuuksiin voi osallistua, vaikka ei kirkkoon kuuluisikaan.

Myös ortodoksiset, katolilaiset ja muut kristityt oppilaat osallistuvat yleensä luterilaisiin tilaisuuksiin.

Koulut tahtovat seurakunnat mukaan

Koulut toivoisivat yhteistyötä enemmänkin, mutta ongelmana ovat seurakuntien resurssit. Opettajille järjestettävät hiljaisuuden retriitit ovat niin kysyttyjä, etteivät kaikki mahdu mukaan.

Uskoa ei pakkosyötetä kouluissa, tähdentää Espoon katsomusaineiden konsultoiva opettaja Pia Jussila.

- Uskonnonvapauden toteutumisesta huolehditaan koko ajan. Jos oppilaat eivät voi osallistua seurakunnan päivänavauksiin tai muihin tilaisuuksiin, heille järjestetään muuta toimintaa.

 
Artikkelibanneri perussanoma