Ihmisiä ja ilmiöitä: Pastori Matti Hernesaho: ”Jeesus ei ole teinipojille mikään vitsi” Hyvät: Arabien parissa lähetystyötä tekevä Aaron Ibrahim kertoo miten tehdä vaikutus muslimeihin: ”Elä niin kuin opetat”

Isis julkaisi 30 etiopialaiskristityn mestausvideon

 

Libyan Isis julkaisi sunnuntaina videon, jossa se mestaa noin 30 etiopialaista kristittyä. Miesten kansallisuudesta ei ole kuitenkaan vielä varmuutta

Mestausvideossa mustiin pukeutunut terroristi uhkaa kristittyjä kuolemalla mikäli nämä kieltytyvät kääntymästä islamiin. Videolla terroristit väittävät miesten olevan ”ristin seuraajia Etiopian viholliskirkosta”, uutisoi AFP. Noin puolen tunnin pituisen videon lopuksi ensin noin 12 miehen kaulat katkaistaan rannalla ja pian sen jälkeen vielä 16 miestä murhataan autiomaassa. Etiopia on tuominnut teon, mutta ei ole vahvistanut miesten olevan etiopian kansalaisia, kertoo HS varhain tänä aamuna.

Libyan tilanne on ollut hyvin sekasortoinen aina vuodesta 2011 asti, jolloin maan diktaattori Muammar Gaddafi syrjäytettiin vallasta. Sotilashallinto ei ole kuitenkan saanut maata takaisin raiteilleen ja tilannetta pahentaa se, että maassa on erittäin paljon aseita Gaddafin hallinnon jäljiltä. Libyassa asuu huomattava määrä naapurivaltioista työn perässä muuttanutta väestöä ja valtio toimii myös monelle läpikulkumaana Eurooppaan.

KRS Krito 10.-23.6.

Videolla kuvataan myös syyrialaisia kristittyjä, jotka kertovat maksavansa Isisille lisäveroa ja säästäen siten henkensä.