Elämäntaito: Aatelisnaiset auttajina – kolme tarinaa siitä, miten ylhäiset syttyivät diakonialle

IRR-TV kaksinkertaistaa ohjelmatuotantonsa SuomiTV:ssä

 

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka tuo ohjelmia SuomiTV:n kanavalle.

KUUNTELE KLIPPI. Kristillisten ohjelmien määrä kaksinkertaistuu SuomiTV-kanavalla. Talousvaikeuksiin ajautunut valtakunnallinen televisiokanava supistaa omaa ohjelmatuotantoaan rajusti ensi viikosta alkaen. Tilalle tulee kristillistä ohjelmatuotantoa, josta vastaa medialähetysjärjestö IRR-TV.

SuomiTV:n pääosakkaan, kanadalaisen media-alan rahoitusyhtiö Ontarion edustajan Randy Deweyn mukaan muutoksen taustalla ovat SuomiTV:tä koskevat säästötoimenpiteet. Yhtiö supistaa omaa ohjelmatuotantoaan, mikä tekee tilaa ulkopuolisen kristillisen toimijan rahoittamalle ohjelmistolle.

– Tämä on järkevää asianhoitoa pääosakkaan näkökulmasta, ja näin he ovat päättäneet tehdä, vahvistaa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka, joka on myös SuomiTV:n hallituksen jäsen.

Sansa neliöb. 1.-30.5.

Radio Dein saamien tietojen mukaan SuomiTV etsii televisiokanavalle ostajaa tai uutta rahoittajaa.

– Kyse osakeyhtiön hallituksen sisäisestä asiasta. Osakeyhtiöt eivät missään olosuhteissa ilmoita tällaisista asioista julkisuudessa. Jos jotakin tällaista tapahtuu, niin silloin sellaiset asiat ilmoitetaan jälkikäteen, kommentoi Haukka SuomiTV:n tilannetta Radio Deille.

Kesän ajaksi SuomiTV supistaa lähetysaikaansa huomattavasti, mutta ei jää kokonaan tauolle. Samalla kristillisten ohjelmien osuus kanavalla lisääntyy merkittävästi.

– SuomiTV on luonteeltaan koko perheen TV-kanava, johon sopivat kaikki mahdolliset ohjelmaformaatit. IRRTV:lle on annettu mahdollisuus toimittaa sinne kristillisiä televisio-ohjelmia, vahvistaa IRRTV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Parhaaseen katseluaikaan kristillisiä ohjelmia

SuomiTV aloitti lähetyksensä joulukuussa 2009, ja sen viikonloppuohjelmistoon on alusta alkaen kuulunut joitain kristillisiä ohjelmia. Toukokuun 30. päivästä alkaen kristillisiä ohjelmia alkaa näkyä myös prime time -aikaan arki-iltaisin.

-IRR-TV laajentaa tarjontaansa SuomiTV-kanavalla siten, että keskiviikkoisin, torstaisin ja perjantaisin kristilliset tv-lähetykset näkyvät kello 21 ilta-aikaan ja lauantaisin ja sunnuntaisin kello 23. Tämä tarkoittaa sitä, että IRR-TV yli kaksinkertaistaa ohjelmatarjontansa kanavalla, kertoo Haukka.

Hannu Haukka on perustanut yhdessä vaimonsa Laura Haukan kanssa Family Channel -osakeyhtiön, joka on SuomiTV:n emoyhtiö.

 – Family Channel toimii SuomiTV:n lipulla. Se tarkoittaa sitä, että katsoja näkee SuomiTV:n nimen, mutta sen takana on tämä osakeyhtiö, jonka nimi on Family Channel, Haukka selvittää.

SuomiTV lopetti aikaisemmin tänä vuonna uutistoimituksensa. Kanavan johto perusteli lakkauttamista vähäisillä katsojaluvuilla ja uutistuotannon kalleudella.

Medialähetysjärjestö IRR-TV herätti keväällä huomiota keräämällä varoja SuomiTV:ssä lähetettäviä kristillisiä ohjelmia varten. Kampanjamateriaalissa näkyi myös SuomiTV:n logo.

Hannu Haukka ihmettelee kampanjasta syntynyttä kohua. Haukan mukaan Ontarion kanadalaista johtoa oli informoitu IRR-TV:n kampanjasta kuukausi ennen sen käynnistämistä.

– Itse keräyksellä ei ole mitään tekemistä SuomiTV:n kanssa. SuomiTV on kaupallinen osakeyhtiö ja kaupalliset osakeyhtiöt toimivat eri periaatteella, ne eivät kerää lahjoitusvaroja. Tämä keräys on ollut puhtaasti IRR-TV:n sisäinen asia.

– Koska IRR-TV on yleishyödyllinen yhdistys, sillä on oikeus kerätä lahjoitusvaroja sitä työtä varten, mitä se tekee ja tässä tapauksessa se koskee kristillisiä tv-ohjelmia, jotka näkyvät SuomiTV-kanavalla.

SuomiTV:n ja IRR-TV:n suhteesta lisää Radio Dein Ajankohtaistunnilla torstaina 26.5. klo 9.03-10.00. Uusinta klo 13-14 ja yöllä klo 01-02.

Kuuntele, mitä Hannu Haukka vastaa kysymykseen, millaista palautetta hän on saanut SuomiTV:n johdolta IRR-TV:n keräyksestä (toimittaja Kai Kortelainen):

 
Dei, herätys, artikkeliban 7.2.- (1/2)