Intensiivinen kehittämisen kevät Kylväjässä – organisaatiouudistus ja uudet innovaatiot

 

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että yt-neuvottelut käytiin hyvässä hengessä, onnistuimme pysymään sovitussa aikataulussa ja pääsemme nyt yhdessä rakentamaan työtä uuden hallintorakenteen kautta, Taneli Skyttä myhäilee. KUVA: Pixabay.

Uudistamishankkeet etenivät koronasta huolimatta ja ensi viikolla siunataan viisi uutta lähetystyöntekijää.

Koronakevät on vaikuttanut työn tekemiseen, työpaikkojen säilymiseen ja myös lähetysjärjestöjen toimintaan. Mitä kuuluu Lähetysyhdistys Kylväjälle, joka on juuri saanut päätökseen kotimaan henkilöstöä koskeneet yt-neuvottelut?

– Epävarmuustekijöistä huolimatta tulevaisuuden näkymät ovat innostavat. Viime syksynä startannut kaksivuotinen muutosprosessi ja sen monet hankkeet ovat edenneet hyvin koronasta huolimatta. Intensiiviseen kehittämisjaksoon liittyvä maaliskuussa alkanut yhteistoimintaprosessi kotimaan toimintojen uudelleen järjestämiseksi on saatu päätökseen ja Kylväjän hallitus vahvisti kokouksessaan 25. toukokuuta neuvottelujen tuloksen. Uusi hallintorakenne keventää hallintoa ja vahvistaa entisestään Kylväjän lähetysjärjestöidentiteettiä. Yhtä määräaikaista työsopimusta lukuunottamatta kaikki työntekijämme jatkavat järjestömme palveluksessa, lähetysjohtaja Taneli Skyttä avaa.

Karas-Sana Neliöb. 22.-28.4.

Organisaation mylläämisen ohella järjestössä on eletty koronatodellisuudessa.

– Noin puolet Kylväjän lähetystyöntekijöistä on joutunut palaamaan Suomeen toistaiseksi, tai he eivät ole voineet palata aiemman suunnitelman mukaan työalueelle koronan vaikutuksesta. Osa kotimaahan palanneista on pystynyt jatkamaan aiempaa työtään verkon välityksellä, osan työpanos on kohdistettu uudella tavalla. Taloustilanne on säilynyt vakaana ja maksuvalmius hyvänä, emmekä näin ollen ole joutuneet turvautumaan lomautuksiin tai erityisvetoomuksiin. Työ jatkuu, Skyttä kuvaa.

Kylväjässä perustettiin 12.maaliskuuta valmiusryhmä, joka on vastannut kriisiajan turvallisuusjohtamisesta seuraamalla aktiivisesti tilanteen kehittymistä sekä päättänyt tarpeellisista toimenpiteistä. Avainasemassa on ollut hyvä kommunikaatio työalueiden ja kotimaan välillä.

– Olemme korona-aikana lisänneet merkittävästi vuorovaikutusta koko organisaation sisällä. Kolmesti viikossa olemme koko työyhteisönä olleet tunnin ajan koolla maailmalla ja Suomessa verkon kautta viikkoinfon, raamattustudion ja koulutusaamun merkeissä. Tavoitteena on ollut yhteenkuuluvuuden kokeminen, hengellisen ravinnon saaminen ja uusien taitojen oppiminen. Säännöllinen rukous yhdessä työmme ja toinen toistemme puolesta on koettu erittäin tärkeänä, Taneli Skyttä toteaa.

Korona on mahdollistanut uuden oppimista. Maaliskuussa toimiston aulaan rakennettiin studio, jossa on kuvatut videot on nähtävissä Kylväjän YouTube-kanavalla. Videot palvelevat yhteyttä työn ystäviin ja sidosryhmiin. Studio palveli myös Areopagos-tapahtumassa, joka toteuttiin webinaarina.

Muitakin innovaatioita polkaistiin kevään aikana käyntiin. Virtuaalinen Lähetyshetki mahdollistaa viikoittain pysähtymisen inspiroivan lähetystyön äärelle joko yksin tai sosiaalisessa mediassa yhdessä muiden kanssa. Kylväjän lähetit ovat kohdanneet työn tukijoita Facebook-livessä eikä rippikoululaisiakaan ei ole unohdettu – heille luotiin vuorovaikutteinen lähetysopetus verkossa.

– Poikkeusoloissa osin verkon välityksellä toteutettu lähetyskurssi tuli päätökseen toukokuussa. Siunaamme viisi kouluttamaamme henkilöä lähetystyöntekijöiksi 7.kesäkuuta lähettääksemme heidät Etiopiaan ja Japaniin. Olemme aloittamassa rekrytointia uudistuvalle lähetyskurssillemme, jonka suunnittelemme alkavan tammikuussa 2021.

Lähetyksen kesäpäivät järjestetään tänä vuonna Syvään veteen -teemapäivänä 12.6. Radio Deissä sekä webinaarina 12.13. kesäkuuta yhteistyössä Savonlinnan seurakunnan kanssa. Avauspäivänä ohjelmassa on pakolaistyön ilmainen webinaari, joka edellyttää ennakkoilmoittautumista. Lisätiedot ja ilmoittautuminen: https://www.kylvaja.fi/lahetyksen-kesapaivat

 
Kylvaja artikkelibanneri