Hyväntekeväisyysjärjestöt verolle New Yorkin osavaltiossa

 

Franklin Graham. Kuva: Wikimedia Commons/Matt Johnsson. CC BY 2.0

Kristillinen Samaritan’s Purse tuli kaupunkiin auttamaan koronapotilaita. Nyt se joutuu maksamaan auttamistyöstään verot.

Samaritan’s Purse, Yhdysvaltalainen maailmanlaajuisesti toimiva hyväntekeväisyysjärjestö, otti kutsun vastaan, kun New Yorkin Mount Sinai Health System -sairaala pyysi apua koronapotilaiden hoitoon New Yorkin osavaltiossa. Järjestö perusti huhtikuun alkuun mennessä kenttäsairaalan, jossa on hoidettu yli 300 potilasta tänä keväänä. Toukokuun aikana se tullaan purkamaan.

New Yorkin pormestari Andrew Cuomo vaatii – vedoten osavaltion heikkoon taloustilanteeseen – osavaltion tuloverosäännön soveltamiseen muutosta, jonka seurauksena kaikkien on maksettava tuloveroa, jos he ovat työskennelleet yli 14 vuorokautta New Yorkissa. Tämä säännös koskisi myös kristillisiä voittoa tavoittelemattomia hyväntekeväisyysjärjestöjä. Osavaltio ei pelkästään verota sitä tuloa, joka on saatu New Yorkissa, vaan myös sen tulon, joka on saatu toisessa osavaltiossa New Yorkin osavaltiossa oleskelun ajan. Näin ollen Samaritan´s Purse -järjestö on velvollinen maksamaan tuloveroa siltä ajalta, kun se toimi osavaltiossa.

Kalajoen Krist. opisto Neliöb. 8.-21.4.

”Emme ole saaneet New Yorkilta mitään rahaa!” toteaa Samaritan´s Purse -järjestön johtaja Franklin Graham. ”Olemme tulleet tänne ’auttamaan Jeesuksen nimessä’ – kuten järjestön motto sanoo – ja kaikki on maksettu kristittyjen uskovien rahalla”, Graham totesi medialle. Vain Yhdysvaltain kongressin väliintulo voisi estää tuloveron perimisen. Asiasta uutisoi muun muassa Forbes-uutismedia ja Premier Christian News -uutistoimisto.

Huhtikuussa kenttäsairaalan avatessaan Samaritan’s Purse koki vastustusta, kun Reclaim Pride Coalition -järjestö järjesti mielenosoituksen kenttäsairaalaa vastaan. Grahamin johtamaa järjestöä kritisoitiin siitä, että se pyytää hoitohenkilökuntaansa sitoutumaan miehen ja naisen väliseen avioliittoon. Järjestön kenttäsairaalassa potilaaksi voi kuitenkin tulla kuka vain etnisestä, uskonnollisesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta.

 
artikkelibanneri Uusi Tie