Ihmisiä ja ilmiöitä: Ovet auki Israelin evakoille – Maailma seuraa ja kommentoi tilannetta Gazassa, Israelissa omaa surua hoidetaan auttamalla maan sisäisiä pakolaisia

Henna-Maria Harjun kutsumuksena on hengellisen musiikin tekeminen

 
Tuuli Malve ja Henna-Maria Harju esiintyvät Hyvinkään kirkossa.

Henna-Maria Harju (oik.) kertoo saavansa Raamattu kannesta kanteen -opetuksista inspiraatiota myös lauluteksteihinsä. Viime kesänä hän esiintyi Medialähetyspäivillä Hyvinkään kirkossa yhdessä Maksetut Viulut -yhtyeen kanssa. Taustalla soittaa Tuuli Malve. Kuva: Ari Suomi.

Henna-Maria Harju saa inspiraatiota lauluteksteihinsä mm. Raamattu kannesta kanteen -opetuksista.

Kokkolalainen Henna-Maria Harju kasvoi musiikkiperheessä, jossa kannustettiin soittamiseen ja laulamiseen. Musiikkiluokalla oleva tyttö soitti viulua ja harjoitteli kotona muitakin soittimia. Lisäksi hän lauloi kuorossa.

– Maata Näkyvissä -festivaaleilla syttyi palo ja mietin, olisiko minusta tekemään musiikkia, hän kertoo.

Fida Neliöb. vkot 49-50. MJa

Harju opiskeli Oulussa musiikin aineenopettajaksi ja soitti Nolla-bändissä. Kokemus kirkasti kutsumuksen musiikintekijänä. Valmistuttuaan 2011 hän muutti takaisin Kokkolaan. Syntyi Maksetut Viulut, ja myöhemmin Harju pääsi myös Miriam-hevibändiin. Uusin kokoonpano on Pienlähettiläs, joka julkaisi esikoislevyn heinäkuussa.

Äitiyden ja elämänkokemuksen myötä muusikolle avautui uusi ilmaisukanava: laulutekstien kirjoittaminen.

– Koen, että Jumala avasi sen oven, koska aiemmin en osannut tehdä sanoituksia. Tietysti jouduin opettelemaan sen alusta alkaen ja luin lyriikkaoppaita. Nykyään teen sanoituksia päivittäin.

Koko elämä Jumalalle

Henna-Maria Harju kuuntelee aktiivisesti Medialähetys Sanansaattajien tuottamaa Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa ja kertoo saavansa opetuksista inspiraatiota myös lauluteksteihinsä.

– Ne ovat tuoneet suuremman Raamatun tuntemuksen ja ovat rakentaneet minua ja kaikkea tekemistäni valtavan paljon.

Päivätyönään hän toimii lukion musiikinopettajana. Toistaiseksi hän on onnistunut yhdistämään perhe-elämän, työn ja muusikon kutsumuksen.

– Tiedän, että Jumala on kutsunut minut tekemään musiikkia, Harju sanoo ja lisää, ettei voisi kuvitella tekevänsä muuta kuin hengellistä musiikkia.

Hänelle tärkeintä on antaa elämä kokonaan Jumalan käyttöön. Kun musiikkia saa tehdä hyvien ystävien kanssa ja puolisokin on mukana Maksettujen Viulujen keikoilla äänimiehenä, niin mikäs sen hienompaa.

– Kun rukoilee Jumalan johdatusta, tapahtuu paljon uskomattomampia juttuja kuin mitä voisi itse koskaan suunnitella.

Elina Uusikylä

Haastattelu on julkaistu Sansa-lehdessä 3/2023.

 
Sansa artikkeliban. 8.11.- MJa