Yleinen: Tuomas Enbuske kuvaa luterilaista uskoaan: ”Ei kielilläpuhumista, ei ikoneja, ei suitsukkeita – Sana riittää”

Helluntaiherätys juhli ”sata lasissa”

 

Lapsille ja nuorille suunnattu ohjelma oli erityisen suosittua Juhannuskonferenssissa. (Kuva: Jani Alanko)

Helluntaiherätys juhlisti sadan vuoden merkkivuottaan ”Sata lasissa” -teemalla Keuruulla Ison Kirjan alueella. Juhlakonferenssissa vietettiin Helluntaiherätyksen Ristin Voitto -lehden, lähetystyön ja laulukirjan 100-vuotisjuhlia.

Juhlavieraita alueella oli yhteensä arviolta noin 30 000, päiväkävijöitä oli eniten lauantaina. Juhlia suosi erinomainen sää. Paikoitus ja liikenne sujuivat joustavasti; alueella laskettiin lauantaina olevan 3500 henkilöautoa sekä 1350 matkailuautoa ja -vaunua. Henkilöautoja oli noin 500 viime vuotta enemmän.

– Olemme hyvin tyytyväisiä vuosisadan juhlaamme. Iloitsemme, että myös Euroopan Helluntaiyhteisön (PEF) sekä muiden vapaiden suuntien (SVKN) edustajat tulivat juhlimaan kanssamme, kertoo konferenssi-isäntä Marko Halttunen.

Janoinenlammas.fi neliöb.8.5.-4.6.

– Eurooppalaiset vieraamme olivat hyvin yllättyneitä konferenssin laajasta ohjelmasta ja väkimäärästä.

Oslo Gospel Choirin torstain konserttiin osallistui noin 4500 henkilöä. Suosittuja tapahtumia olivat myös suuri yhteislaulujuhla, lähetysjuhla sekä 100-vuotispääjuhla. Herätysliikkeen 100-vuotishistorianäyttelyssä vierailtiin ahkerasti ja Missioteltan tietoiskut keräsivät kansaa kuulemaan lähetystyön historiaa ja nykypäivää.

Juhannuskonferenssin kaikki palvelupisteet, liikenne, järjestyksenvalvonta ja kansliatyöt hoituivat vapaaehtoisvoimin. Talkoolaisia oli yhteensä 1710 henkeä.